Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na videu plném orgií jsou prý i nemluvňata. Na Ukrajině řeší řádění dobrovolníků

Autor: mb - 
8. srpna 2016
20:45

Mlácení důchodců, mučení zadržených a znásilňování žen i dětí. Tak se měli „bavit“ příslušníci dobrovolnické jednotky Tornádo, která bojovala na straně Kyjeva proti separatistům na východě země. Ukrajinská poslankyně Taťjana Čornovolová v rozhovoru pro televizní kanál 112.ua pak prozradila, že na „hrozném videu jsou zachycena i nemluvňata“.

„Když byli zadrženi velitelé Tornáda, odebrali jim telefony, na kterých je hrozné video, jenž je nyní součástí obžaloby. Je to video různých sexuálních orgií, znásilňování. Jsou tam i nemluvňata. Domnívám se, že matku donutili dělat ty věci se svým vlastním dítětem pod hrozbou smrti potomka,“ prozradila ukrajinská politička Taťjana Čornovolová, která je s případem obeznámena a působí mimo jiné i jako poradkyně ministra vnitra Arsena Avakova (52).

Samotná politička Čornovolová není součástí opozice. Je členkou nacionalistické strany Národní fronta a její muž zemřel na východě země v bojích se separatisty. Manžel byl příslušníkem batalionu Azov.

Příslušníci batalionu Tornádo byli zadrženi kyjevskými úřady již v červnu, když byli obviněni ze znásilňování civilistů, krádeží, výpalného, únosů a dalších zločinů. Nyní se ale s některými členy Tornáda konal v Kyjevě soud, jehož průběh se pokusili narušit nacionalisté, avšak policie jim v tom zabránila.

Sadistické seance velitele Tornáda

Na lavici obžalovaných se mimo jiné ocitl i velitel Tornáda Ruslan Oniščenko. Byl to právě on, kdo patřil k hlavním organizátorům sadistických seancí. Z jedné místnosti ve škole si udělali na frontě „mučírnu“ a tam své oběti trýznili barbarským způsobem. Oběti byli údajní „separatisté“, ale často jen lidé, kteří se příslušníkům Tornáda nějakým způsobem znelíbili.

„Jednou sem přitáhli důchodce, kterého pověsili za nohy, pak ho mlátili tak, až jeho tělo zčernalo,“ popsal ukrajinským vyšetřovacím orgánům svědek, který mučení přežil. „Pak mě přinutili, abych strčil jednomu zadrženému do úst penis, následně ho znásilnili, on přitom plakal,“ dodal muž.

Mladá dívka, které se třese po prožitých hrůzách hlas, pak popsala, co prováděli se ženami. „Jednou tady byla paní, měla problémy s křečovými žilami. Přivázali ji a začali mlátit holí po nohách. Pak ji položili na břicho, roztáhli nohy a znásilňovali. Bylo jich tak deset,“ vzpomíná dívka a dodala, že jí Oniščenko oznámil, že je to pro něj „byznys, do kterého vložil hodně peněz“.

Separatisté už delší dobu poukazují na to, že se obzvláště dobrovolnické oddíly dopouštějí hrůzostrašných zločinů na civilním obyvatelstvu. Nyní ale začaly ukrajinské úřady konat. Kromě Tornáda, jež bylo mezitím rozpuštěno, je v hledáčku vyšetřovacích orgánů už i batalion Ajdar.

Batalion Tornádo byl přitom začleněn pod velení ministerstva vnitra poté, co byl jeho předchůdce batalion Šachťorsk rozpuštěn kvůli podobným obviněním. Na zoufalou situaci ukrajinských civilistů upozorňují i lidsko-právní organizace, dle nich se zvěrstev dopouštějí obě dvě strany konfliktu.

Příslušníci Tornáda mezitím všechna obvinění odmítají a tvrdí, že jde o mocenský boj mezi prokyjevskými uskupeními. Příznivci obviněných, kteří se rekrutují především z řad radikální pravice, pak slíbili na úterý 9. srpna demonstraci před budovou soudu.

Ukrajinu zachvátila po státním převratu na tzv. Majdanu občanská válka, na jihovýchodě země vznikla odbojná území DNR a LNR (Doněcká a Lidová republika), která odmítají uznat vládu Kyjeva. Dle odhadů OSN v konfliktu od roku 2014 již na Ukrajině zahynulo 10 tisíc lidí.

Ačkoliv si Ukrajina zvolila proevropský kurz, reformy často bývají pomalé, nebo se nedějí vůbec. Nevoli Ukrajinců též nedávno vzbudil případ znásilnění nezletilé dívky vojákem, jehož soudce odsoudil k pokutě tři tisíce hřiven (zhruba tři tisíce Kč). Dle soudce je taková kompenzace dostatečná, jedná se o dva minimální měsíční platy na Ukrajině.

Jirik-ta ( 5. ledna 2023 11:04 )

Jirik-ta ( 5. ledna 2023 11:03 )

Kdo povede mírová jednání měl by se v problematice konfliktu orientovat a nazývat věci pravými jmény.
"A až Rusové konečně zahájí ofenzívu, Američané budou sledovat, jak se celý tento domeček z karet hroutí. Pak už je jen otázkou, zda se někdo konečně postaví a ukončí tento naprosto falešný příběh.“ („Plukovník Douglas MacGregor“, Real America, Rumble; 8:45 min)"
Vznik a vývoj Ukrajinské krize CZ (contro-tv) (na youtube)
"garantování práv etnických a národnostních skupin a menšin v souladu se závazky
v rámci KBSE23"
Podmínky Evropského společenství(ES) pro uznávání států
(Dohledatelné jako: European Community, “Guidelines on the Recognition of New States in
Eastern Europe and in the Soviet Union”, 16 December 1991, reproduced in 31 (1992) ILM 1486; )

frantikdobry ( 11. června 2022 19:04 )

Pro GM19T Doporučil bych vám si pustit dokument Italské TV - Pravda o Ukrajině. Trvá asi hodinu a půl a i natvrdlý jedinec pochopí kde je pravda

Uživatel_5570547 ( 6. března 2022 21:02 )

To je strašné.Jde s toho mzaz po zádech! Hrůza

sorguf ( 25. února 2022 10:47 )

Přesně, odsoudit Putina bez znalosti věci je velmi snadné. Lezou Americe do řiti a proto neřeknou skutečnou pravdu. Americe to hodně vyhovuje.

Zobrazit celou diskusi