Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máma (28) se v těhotenství nakazila koronavirem: Dceru porodila o 14 týdnů dřív!

Autor: rc - 
10. prosince 2021
10:09

Maminka Stephanie Curranová netušila, že porod její prvorozené dcerky se změní v naprostý horor. Rodačka ze skotského města East Kilbride se nakazila covidem-19 a musela být uvedena do umělého spánku. Mezitím porodila svou dcerku Millie, která se narodila o čtrnáct týdnů dřív a nevážila ani půl kila!

Miminka se nemohla dočkat maminka Stephanie Curranová. Osmadvacetiletá žena ze skotského East Kilbride byla právě v šestadvacátém týdnu těhotenství, když se necítila dobře. Její stav se neustále zhoršoval. Nemohla chodit ani dýchat. Měla vysokou teplotu. Podle informací britského deníku Daily Mirror u ní zjistili covid-19. „Byla jsem zděšená. Poslední den své izolace jsem nemohla spát a neustále jsem panikařila, protože jsem se cítila hrozně. Měla jsem potíže s dýcháním a nemohla jsem si ani dojít na záchod,“ popsala chvíle hrůzy Stephanie.

Předčasný porod

Byla převezena do nemocnice Hairmyres a následně ji přesunuli na jednotku intenzivní péče v nemocnici v Glasgow. Podle informací Daily Record se lékaři rozhodli, že je nutné, aby dítě přišlo ihned na svět. Holčička Millie se narodila císařským řezem a Stephanie byla uvedena do umělého spánku.

Vešla se do dlaně

O život bojovala jak Stephanie, tak maličká Millie, která se narodila 15. října a vešla do dlaně. Nevážila ani půl kila. „V nemocničním prostředí se musíte izolovat po dobu patnáct dnů po prodělání covidu, takže to trvalo čtyři dny, než jsem Millie viděla. Bylo to opravdu těžké, ale její otec za ní byl, takže jsem byla ráda,“ uvedla Stephanie s tím, že si myslí, že se nakazila od svého partnera, který pracuje jako taxikář. „Byla to tak neskutečně děsivá doba. Ani jsem nevěděla, jestli se probudím, málem jsem zemřela,“ dodala.

Malá Millie je bojovnice po své mámě a nadále přibývá na váze. Domů ze svými rodiči by se mohla dostat 15. ledna nadcházejícího roku. Jedná se o termín, kdy se měla správně narodit.

VIDEO: Jaká je šance nakazit se covidem, i když jste očkovaní   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi