Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Veselou Ninušku (4) potkalo neštěstí: Holčička přišla kvůli nádoru o ledvinu

Autor: jel - 
12. září 2021
19:44

Mála Nina se narodila jako úplně zdravé miminko. Byla veselá a užívala si života s rodiči a mladším bráškou. Pak přišla zpráva, která jim změnila život. Dívenka měla na pravé ledvině zhoubný nádor. První chemoterapie nepomohla a lékaři museli holčičce orgán odejmout. Do nemocnice jezdila vždy sanitkou, z té má ale veliké trauma. Rodina proto žádá o pomoc ve sbírce, aby si mohla pořídit auto.

Ninuška byla od narození veselá a radovala se ze života. Malovala, chodila do mažoretek i s tatínkem na ryby. Vše se však změnilo, když rodiče zjistili, že holčička má v moči krev. Okamžitě ji vzali do nemocnice na vyšetření. Lékaři pro ně bohužel měli jen špatné zprávy.

„Druhý den paní doktorka řekla mamince a tatínkovi, že mám nádor na pravé ledvině,“ stojí v textu sbírky pořádaném pro malou bojovnici na crowdfundingové platformě Donio.

Bylo nutné Ninu převést do nemocnice v Brně k dalším testům. Vyšlo najevo, že dívenka trpí nebezpečným typem rakoviny ledvin zvaným Wilmsův tumor.

„Po vyšetření mě hned přijali na Kliniku dětské onkologie, kde mně hned dali první dávku chemoterapie. Chemoterapii jsem podstupovala měsíc,“ uvádí autorka sbírky. Léčba však nezabrala a lékaři sdělili rodině, že budou muset holčičce odebrat část ledviny. Nakonec bylo ještě hůř! 

„Nakonec doktor mamince řekl, že je nutné vzít celou ledvinu,“ pokračuje smutný příběh holčičky. Nyní Ninušku čeká další chemoterapie, která potrvá sedm měsíců. Statečná dívenka má však veliké trauma ze sanitky, kterou jezdí na vyšetření. Pláče a nechce dovnitř. Přeje si, aby už nikdy nemusela sanitkou jet. Rodiče však nemají k dispozici auto, které by bylo na převoz nemocného děvčátka vhodné, a proto požádali o pomoc ve sbírce. 

Tu najdete na stránkách Donio, kam může Ninušce a její rodině přispět každý libovolnou částkou.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi