Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Holčička (10) měla rozmazané vidění: Lékaři jí našli nádor na mozku a dali pouhých 24 hodin života

Holčička (10) měla rozmazané vidění: Lékaři jí diagnostikovali nádor na mozku a dali pouhých 24 hodin života.
Holčička (10) měla rozmazané vidění: Lékaři jí diagnostikovali nádor na mozku a dali pouhých 24 hodin života.  (Autor: GoFundMe)
Autor: rc - 
6. června 2021
12:10

Holčička Hollie Hartleyová z Londýna trpěla rozmazaným viděním a měla závratě, a tak ji rodiče vzali do nemocnice, kde jim lékaři sdělili strašlivou zprávu. Desetileté holčičce našli nádor na mozku a dávali jí pouhých 24 hodin života.

Hollie Hartleyová byla ve škole, když se jí udělalo špatně. Před očima měla mžitky a trpěla závratěmi. Do školy si proto pro ni přijeli rodiče. Její bratr Charlie (18) si myslel, že si jeho sestra vymýšlí, aby se ulila. Ovšem poté, co ji vzali do nemocnice, se dozvěděli šokující zprávu. Po šesti hodinách čekání jim lékaři řekli, že má desetiletá dívka nádor na mozku a zbývá jí pouhý den života.

„Moje sestra se nás ptala, jestli zemře… a pokud usne, jestli se ještě probudí. Bylo to srdcervoucí. Snažili jsme se být kvůli ní pozitivní,“ uvedl Charlie pro britský deník Daily Mirror. V nemocnici nakonec podstoupila operaci, při níž jí odstranili nádor. Operace dopadla úspěšně, ale další špatná zpráva na sebe nenechala dlouho čekat. O týden později lékaři zjistili, že má neurofibromatózu, což je vzácné kožní onemocnění, při němž se na nervových tkáních tvoří nádory. Se vzácným onemocněním, které může způsobit deformaci kostí a zkřivení páteře, bude žít do konce života. Čeká ji tak život s neustálou lékařskou kontrolou.

Každé tři měsíce se bude vracet do nemocnice na magnetickou rezonanci. „Snažíme se dát Hollie nejlepší možný život, aby měla ty nejšťastnější vzpomínky, když žije s touto hroznou nemocí. Musí pravidelně každé tři měsíce jet do nemocnice a z nemocnice. Rád bych své sestře dopřál výlet do Disneylandu v Paříži a vzal ji na všechna oblíbená místa. Miluje Paříž a Disneyho,“ uvedl Charlie s tím, že se proto rozhodl založit sbírku na GoFundMe, aby mohl přání sestry splnit.

VIDEO: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi