Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Natalie se právě vdala, ale už plánuje pohřeb: Kvůli rakovině prsu jí zbývá jen rok života

Autor: ran - 
26. května 2021
22:01

Natalie Sandersová (30) ze skotského Coatbridge v roce 2019 náhle onemocněla rakovinou prsu. Léčba ale bohužel nevedla ke kýženému úspěchu. Kvůli tomu, aby malému synovi Zekeovi (3) zůstaly pěkné vzpomínky na maminčin velký den, spěchala se svatbou, aby ji stihla ještě v co nejlepším stavu. Prstýnky si s partnerem vyměnili, jen co přišlo rozvolnění po lockdownu.

Krutá diagnóza zamotala Natalii život bez varování v září 2019. Tehdy nastoupila na ozařování a v květnu následujícího roku se stalo, že jí lékaři oznámili, že je zdravá. Choroba se ale už v červnu bohužel vrátila!

Zbývá jí rok života

A tentokrát s tragičtější prognózou. Léčba sice pokračovala, v dalších měsících jí však oznámili, že ji s největší pravděpodobností čeká jen 6 až 12 měsíců života. Pár proto na nic nečekal a začal připravovat svatbu.

Během docházení na další série ozařování Natalii požádal nynější manžel Idrees Mohammad o ruku a domluvili se, že jejich malý synáček Zeke dovede maminku k oltáři. Rodiče si totiž přáli, aby mu na svatební den zůstaly co nejlepší a nejintenzivnější vzpomínky až do dospělosti.

Nádherná svatba

Obřad jim uspořádala specializovaná agentura s pomocí peněz od dárců ve výstavním zámečku ze 17. století, upraveném na 5hvězdičkový hotel. Luxusní svatbu si užili nejen rodiče a malý capart, ale i 50 svatebčanů! 

 

„Byl to skutečně nejlepší den mého života, tedy až po narození našeho miminka. Zeke je naše všechno a právě pro něj jsme se svatbou tak spěchali,“ řekla podle webu deníku Daily Mail Natalie. Přiznala, že si vůbec netroufla věřit, že se svatby dožije, už proto ne, že se termín veselky neustále oddaloval kvůli opatřením proti covidu.

Natalie sice ví, že jí už moc života nezbývá, snaží se ale alternativními metodami svůj pobyt na tomto světě alespoň o něco prodloužit. Jak uvedla, začala užívat olej z marihuany a pít ionizovanou vodu.

Přípravy na pohřeb

Jen co skončila svatba, už se ale začala chystat na pohřeb. „Vybírám si, jakou hudbu budu chtít zahrát a další nezbytnosti. Chci přípravu pohřbu manželovi co nejvíc ulehči,“ uzavřela statečná žena.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi