Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Táta dvou dětí Michael (†52) rodinu trápil hlasitým chrápáním: Mohl za to nádor na mozku!

Autor: rix - 
22. května 2021
14:26

Ve věku dvaapadesáti let zemřel skot Michael Mackay. Jeho žena se již dříve trápila tím, že manžel noc co noc šíleně chrápe. Důvodem nepříjemného zvuku byl nádor na mozku, boj s ním její manžel později prohrál.

„Jednoho nedělního rána jsem nemohla uvěřit tomu, jak hlasitě Michael chrápe,“ uvedla Michaeolva manželka, která podle svých slov popadla telefon a šla si svého manžela nahrát. Když k muži přistoupila, zjistila, že dostal záchvat, informoval deník Daily Mail.

Paní Mackayová neváhala a zavolala Michaelovi sanitku. Když se její manžel podrobil CT mozku, jeho ošetřující lékař mu poté řekl, že Michael asi bude moci domů. Krátce na to jim ale náhle pověděl, ať raději ještě chvíli počkají, protože lékaři přeci jen něco divného zaregistrovali.

Verdikt byl neúprosný, Skot měl nádor na mozku! A aby toho manželé neměli málo, tumor byl neoperovatelný. „Michael byl zjevně velmi rozrušený, ale nějak se mu podařilo zůstat silným. Tu diagnózu přijal a nastoupil do prvních dvou kol chemoterapie,“ dodala jeho žena.

Skotská rodinka si přes tyto svízele užila Vánoce. Ale dle slov Michaelovy ženy byl Štědrý den rozporuplný. Na jednu stranu hezký, ale všichni tušili, že to mohl být poslední den strávený v úplném rodinném kruhu. Po svátcích utrpěl Michael další velký záchvat.  Po propuštění z nemocnice stále více chřadl kvůli chemoterapii. „Jakoby to už ani nebyl můj muž,“ svěřila se jeho žena.

V posledních dnech jeho života už její manžel nevyžadoval chemoterapii. Prý ho natolik měnila a oslabovala, že se to nedalo zvládat. Poté Michael zemřel.

„Bylo velice těžké to zpracovat, hlavně ještě v souvislosti s tím blbým rokem zkaženým koronavirem. Uklidňuji se tím, že neměl veliké bolesti,“ uzavřela vdova.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi