Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčička (†9), které na mozku rostl nádor, o Vánocích zemřela: Ke konci mohla komunikovat pouze očima

Autor: rc - 
8. ledna 2021
12:52

O Vánocích zemřela malá bojovnice Abigail Johnstonová. Devítiletá holčička byla upoutána na lůžko od září minulého roku poté, co náhle zkolabovala. Rodačka z anglického Liverpoolu měla krvácení do mozku a následné testy zjistily, že má nádor na mozku. Holčička po kolapsu mohla komunikovat pouze očima a na první svátek vánoční vydechla naposledy.

V září minulého roku se Abigail Johnstonová vrátila ze školy domů a se svou sestrou si sedla k televizi. Abigail byla zdravá a veselá holčička, ovšem náhle zkolabovala. Rodačka z anglického Liverpoolu byla převezena do nemocnice, kde lékaři vyděšeným rodičům Shaunovi a Becky řekli, že utrpěla krvácení do mozku.

Následné testy prokázaly, že jí na mozku roste nádor a Abigail má rakovinu v posledním stádiu. Abigail, jíž blízcí neřekli jinak než Abbi, lékaři nedávali moc šancí na přežití. Školačka byla převezena do hospicu, kde strávila poslední měsíce života. Holčička se svými blízkými mohla komunikovat pouze očima. Její otec na první svátek vánoční oznámil smutnou zprávu. V brzkých ranních hodinách Abigail prohrála svůj boj.

„Abbi zemřela krátce poté, co ji navštívil Santa a nechal jí dárky, v Clare House v brzkých ranních hodinách. Abbi byla milá, starostlivá, milující a inteligentní mladá dáma s rozpustilou stránkou a nejkrásnějším uličnickým úsměvem,“ uvedl zdrcený otec pro britský deník Daily Mail. 

VIDEO: Jak lze vyhnout se nádorovému onemocnění?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi