Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zvrat v případu: Údajnou matku desaterčat zadrželi, otec připustil, že je neviděl, rodina se omluvila!

Autor: ran - 
21. června 2021
12:15

Situace kolem údajného nedávného porodu desaterčat v Jihoafrické republice se dále zamotává. Nejen že děti a manželku dosud neviděl ani otec údajných desaterčat, který proto už otočil a vyzval dárce, aby jim přestali posílat peníze, ale ještě ke všemu měla ženu zadržet policie! „Nevěřím, že ta desaterčata skutečně existují,“ říká nyní muž. 

 

Jihoafričanka Gosiame Sitholeová (37) měla 8. června krátce po půlnoci porodit na dosud neznámém místě v provincii Pretoria deset dětí, čímž by se stala absolutní světovou rekordmankou v počtu dětí narozených najednou. Jako první zprávu přinesl místní list Pretoria News. Napůl přirozenou cestou a napůl císařským řezem měla o téměř dva měsíce předčasně přivést na svět sedm chlapečků a tři holčičky.

Důkaz chybí, peníze už neposílejte

Problém je v tom, že děti dosud nikdo neviděl. Nejen že nepřišel důkaz v podobě fotografií, což by se dalo pochopit s ohledem na soukromí, ale podle deníku Sun, který citoval tamní list Pretoria News, je podle vlastních slov neviděl ani jejich otec! Teboga Tsotetsi byl naposledy s manželkou právě 7. června, kdy měla být s porodními bolestmi odvezena do nemocnice.

Po týdnu, co manželka odmítala sdělit, kde se nachází, nyní porod desaterčat Tsotetsi a jeho rodina rovnou označuje za výmysl a vyzval lidi, ať jim na jejich společný účet přestanou posílat finanční hotovost. Sám přitom v úterý přijal dar v přepočtu 1,5 milionu korun od místního filantropa.

Nemocnice, o níž Sitholeová manželovi řekla, že tam porodila, o desaterčatech nic neví, a ani žádná jiná nemocnice v oblasti. Samotná vláda provincie, kde mělo k porodu dojít, potvrdila, že se žádný porod desaterčat na jejím území nekonal.       

Policejní návštěva  

Protože se Tsotetsiovi celá situace přirozeně nepozdávala, nahlásil manželku jako nezvěstnou. Podle webu iol.co.za Sitholeovou kontaktovala policie, aby se ujistila, že mohou případ pohřešování uzavřít. Sitholeová se podle informací webu má nacházet u svých příbuzných. Podle její právničky Refiloe Mokoenaové, kterou web také cituje, ji ale policie proti její vůli zadržela a chce ji prý předat sociálce, což obě vidí jako zneužívání pravomocí úřadů.

Počáteční nadšení ze všech stran, zejména rodiny otce a jeho samotného, se tak mění v podivnou frašku.

Tsotetsiova rodina vydala prohlášení, že se společně s otcem důvodně domnívají, že se jim žádná desaterčata nenarodila. „Dokud se neprokáže opak, chceme se všem omluvit za tuto trapnou situaci,“ napsala podle webu deníku New York Post rodina v prohlášení, které se objevilo také na Twitteru.   

Nikdy mě neměli rádi

Sitholeová podle deníku Sun pro změnu mluvila s jistým reportérem Pietrem Rampedim a přes něj nařkla manželovu rodinu z toho, že tato chtěla její těhotenství jen využít pro své zištné důvody. „Vím, že mě nikdy neměli doopravdy rádi, musela jsem se do jejich rodiny vnucovat,” řekla Sitholeová reportérovi.

Rampedi uvedl, že ani sama Sitholová údaj o deseti dětech nepotvrdila, mluvila prý o nich celou dobu jen jako o svých „dětech“.

List Pretoria News, který zprávu o narození desaterčat přinesl jako první, se podle New York Post hájí, nevydal prý novinářskou kachnu. Podrobnosti k porodu údajných desaterčat prý dobře zná, ale vyjde s nimi na světlo až v příhodný čas. Prozatím je prý drží v tajnosti z „náboženských a kulturních důvodů“.   

Zobrazit celou diskusi