Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vyčerpanou fenku zachránili 220 kilometrů od pevniny! Zachytila se na plošině uprostřed moře

Autor: csk - 
17. dubna 2019
10:00

Na tenhle zážitek těžaři z ropné plošiny uprostřed thajského moře jen tak nezapomenou. V pátek k nim na plošinu doplavala naprosto vyčerpaná a zoufalá fenka. Nikdo neví, odkud se vzala, protože nejbližší pevnina je skoro 220 kilometrů daleko. Jeden ze zachránců si chce nalezeného plaváčka nechat.

Vyčerpaná a vystrašená fenka připlavala k plošině a chytla se rezavého potrubí. Vrtaři ji pak pomocí lana vytáhli na plošinu. Po žrádle a vodě se fenka vrhla jako divá. Dělníci pro ni připravili kotec a tam strávila další dva dva dny. V neděli ji s pomocí jeřábu přesunuli na tanker, který proplouval kolem směrem k pevnině. Pak chlupáče vzali k veterináři a naštěstí se zdá být v pořádku. 

Těžař Khon Vitisak, který má na záchraně psího života největší podíl, se nechal slyšet, že pokud se ke zvířeti nikdo nepřihlásí, rád se ho ujme. „Všimli jsme si, jak plave k naší plošině asi 220 kilometrů od pobřeží. Naštěstí bylo moře klidné. Viděli jsme jen hlavičku ve vodě, kdyby byly vlny o něco větší, možná bychom si jí ani nevšimli,“ popsal dělník šťastný nález.

Podle jeho slov byla fenka tak vyčerpaná, že se během záchranných prací nezmohla ani na žádné štěkání. „Když jsme ji vzali na palubu, byla na dně a totálně vyčerpaná z dlouhého pobytu ve vodě a trpěla dehydratací. Když jsme jí dali napít a doplnili jí minerály, její stav se okamžitě zlepšil. Začala normálně posedávat a chodit, dodal Vitisak.

Pejsek je v současné době v záchranné stanici a podle ošetřovatelů už je v dobré kondici. Nabízejí se dvě vysvětlení jeho plavby - buď si šel zaplavat a následně ho od pobřeží odnesly vlny, nebo se ztratil z nějaké lodi. Můžeme mluvit o zázraku, že dobrodružnou plavbu přežil. „Všichni, kteří pejska pomohli zachránit z vody, odvedli skvělou práci,“ vzkázali s díkem ošetřovatelé těžařům.

VIDEO: Podívejte se, jak vrtaři zachránili zoufalou fenku uprostřed thajského zálivu.

money ( 17. dubna 2019 14:18 )

To je jak ten článek v úvodu u kterého není diskuze, chlap zůstane chlapem i když si nechá uříznout koule a p.é.r.o .... Takže, když Blesk napíše že je to fena, tak je to fena ..

hnusnejsvet33 ( 17. dubna 2019 13:53 )

Když Blesk napíše, že fenka, tak fenka. A je jedno, že na několika snímcích má pejsek kulky přes celou obrazovku.

Super Duper ( 17. dubna 2019 12:59 )

Vždyť má fena koule takže pes?

jajas ( 17. dubna 2019 12:26 )

Možná je přeoperovaná na psa...

kdoasi ( 17. dubna 2019 10:40 )

U Pleskačů je možné všechno. I to, že má fenka kulky

Zobrazit celou diskusi