Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Bezcitná matka pohřbila zaživa malého syna. Miminko zachránil psí invalida

Pes jménem Ping Pong zachránil dítě pohřbené zaživa. I když má sám jen tři fungující nohy (ilustrační foto)
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Mii - 
20. května 2019
21:05

Ještě před týdnem to byl pes, na kterého se lidé dívali skrze prsty, protože má pouze tři fungující končetiny. Dnes je to hrdina, kterého oslavuje celá vesnice. Psovi jménem Ping Pong se podařilo na severovýchodě Thajska vyčmuchat a vyhrabat miminko, které pohřbila zaživa náctiletá matka. Bála se, že ji za její těhotenství rodiče potrestají a dítěte se snažila zbavit. Nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu, píše deník The Guardian.

K incidentu došlo minulý týden ve středu, kdy Ping Ponga venčil v thajské obci Ban Nong Kham jeho majitel. Běžným způsobem se procházeli po oblasti, když v jeden moment pes odběhl a začal zuřivě hrabat.

Jak hrabal, postupně odhalil něco, co vypadalo jako nohy malého dítěte. Když se majitel přiblížil a záhadný předmět si prohlédl, zhrozil se, protože skutečně šlo o dětské končetiny, navíc živé. Okamžitě zavolal policii a společně s Ping Pongem novorozeně vyhrabal. Naštěstí bylo ještě živé.

Pátrání později odhalilo, že dítě patří 15leté matce, jejíž jméno policie nezveřejnila. Ke svému činu se přiznala, novorozeně pohřbila podle svých slov proto, že se bála, že její rodiče zjistí, že byla těhotná. Konkrétně se bála hněvu svého otce. 

Později uvedla, že všeho lituje a že jednala kvůli emocím. Policie ji obvinila z pokusu o vraždu a čeká na výslech v přítomnosti pracovníka sociální služby. Její rodina mezitím slíbila, že se o dítě postará – je zdravé a plné síly, jak potvrdil doktor.

„Dívka je v péči psychologů a svých rodičů, protože má ohromný strach. Lituje toho, co udělala, a řekla, že jednala impulsivně a nepromyslela si to. Bála se, že její rodiče zjistí, že byla těhotná,“ uvedl policejní důstojník Panuwat Puttakam, který má případ na starosti.

Pes hrdina se třema funkčníma nohama

Ping Pong, který letos oslavil šesté narozeniny, se nyní těší své nově nabyté slávě v obci. Podle jeho majitele to byl odjakživa velmi hodný pes a to se nezměnilo ani poté, co zažil dopravní nehodu a přišel o jednu svoji nohu. „Ping Ponga srazilo auto, takže je postižený. Ale nechal jsem si ho, protože je věrný a poslušný, a vždycky mi pomáhá na poli s dobytkem,“ vyprávěl majitel.

„Slyšel jsem, jak v plantáži cassavy štěká, plus jsem slyšel brekot dítěte. Tak jsem se šel podívat, co se děje. Pes vyhrabal kupku hlíny, ve které se objevily malé nohy,“ popsal muž, jak k záchraně novorozeněte došlo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nemocna ( 21. května 2019 02:41 )

Skvělý a miloučký pejsek velký dík jeho pomoci, lidem zachrání dítě a lidi ublíží jemu autem, to ti řidiči musí všude jezdit jako blázni? kdyby jezdili pomaleji a sledovali cestu před sebou kolik zvířat by žilo a nebylo postižených, jak mohl majitel z dálky slyšet brekot dítěte když bylo pod hlínou, spíš se šel podívat co tam pes má že tak usilovně hrabe a štěká až uviděl dětské nožičky začal hrabat také, velké štěstí že ještě žilo, rodina by měla hradit pejskovi potravu až do konce života když jim zachránil dítě - vnuka a uvědomí si co způsobili svou panovačností a tvrdé výchově měla z nich dcera velký strach

Zobrazit celou diskusi