Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dvacet vteřin děsu: Muž vběhl do hořícího domu, aby zachránil svého psa! Šokovaní hasiči jen přihlíželi

Autor: chal - 
20. března 2019
21:26

Obyvatelům města Palo v americkém státě Kalifornie se minulý týden naskytla možnost vidět v akci skutečného hrdinu. Dům Josého Guzmána v pondělí zachvátily plameny a jeho majitel se mezi ně neohroženě vrhl. Otec tří dcer zariskoval kvůli psovi - fenka Gabbana byla v hořícím pekle dosud uvězněná. Smrtelně nebezpečnou akci natočil jeden z přihlížejících lidí.

José Guzmán se o požáru domu dozvěděl, když byl s rodinou na návštěvě u prarodičů. Zatelefonovali mu přátelé, kteří viděli stoupající kouř. Otec tří malých dcer se okamžitě vydal zachraňovat, co se dalo. Když dorazil na místo, dům už byl celý v plamenech.

José přesto obrovsky zariskoval a do hořícího domu vběhl – byla v něm totiž uvězněná rodinná fenka Gabbana. „Zaparkoval jsem a rozeběhl jsem se dovnitř. Hasiči si mě nejdřív ani nevšimli,“ sdělil José televizní stanici ABC 6.

Když José všem přihlížejícím zmizel z očí, následovalo dvacet dlouhých sekund napětí. Žár udržoval v uctivé vzdálenosti od domu i hasiče oblečené v ochranných oblecích, ale José na své vlastní bezpečí nemyslel.

Otec tří dcer vyběhl vstříc plamenům jen v tričku a kalhotách. Šokovaní hasiči jen přihlíželi a netušili, co dělat dál. Po dlouhé chvíli se ale muž vynořil znovu i s milovaným psem. Přesto se po chvíli vrátil. Ohořelé oblečení dávalo tušit, jakému strašlivému žáru se vystavil. 

„Neměl jsem strach, vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Myslel jsem jen ta to, abych ji zachránil,“ popsal José dramatické chvíle. Psí bouda už tou dobou hořela, Gabbana se ale naštěstí schovávala v domě v jediné místnosti, která ještě nehořela – v koupelně.

„Děkuji Bohu, že jí dal ještě jednu šanci. Máme ji úplně odmalička, je součástí naší rodiny. Milujeme ji,“ dodal José. Jinak ale byla katastrofa dokonale ničivá.  „Je vše, co máme. Nic dalšího nám nezbylo,“ uzavřel hrdina s odkazem na ničivý požár.

nemocna ( 21. března 2019 03:28 )

Skvělý člověk co má rád zvířata a obětuje i svůj život jen aby pomohl zachránit pejska, škoda velká škoda že takových lidí není víc, nemuselo by být žádné zvíře týrané, zabité nebo vyhozené na pospas, hnusní lidé bezcitní by neměli vůbec existovat

starymlok ( 20. března 2019 22:36 )

Jako ču-ráci

vosavopruz ( 20. března 2019 22:18 )

borec,udělal bych to samé

caribika ( 20. března 2019 21:43 )

Úplne ho chápem...z celého srdca

Zobrazit celou diskusi