Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš si dceru Trumpa pojistil u babičky Zelníčkové: Určitě přijede, slibuje Marie (92)

Autor: Slávka Červená - 
10. března 2019
12:15

První a stále nejoblíbenější tchyně amerického prezidenta Marie Zelníčková (92) v posledních dnech bedlivě sledovala televizi. A hltala každou informaci ze schůzky Donalda Trumpa (72) s premiérem Andrejem Babišem (64, ANO). Ten si její přízeň pojistil kyticí růží.

Pro maminku Ivany (70), první manželky Donalda Trumpa, byly záběry z Bílého domu důvěrně známé, do Oválné pracovny se podívala dřív než premiér Babiš. Sám bývalý zeť a vnučka Ivanka (37) ji v sídle prezidenta vloni přivítali. „Ivanka mě po tom domě povozila na vozíčku a potom jsme si sedli s Donem a povídali. Řekl mi: Babi, uděláme fotky v Růžové pracovně. Tak se i stalo,“ vzpomíná prezidentova extchyně.

A co říkala návštěvě Babišových na jí důvěrně známých místech? „Ženy byly hezky oblečené. Líbily se mi. Ale daleko více mě zajímal Don a to jednání. Setkání dopadlo podle mě dobře, tak snad to pro republiku něco přinese,“ řekla Nedělnímu Blesku.

Díky za kytici

Neskrývala přitom radost, že Andrej Babiš pozval její vnučku Ivanku do Prahy. „Je hodně pracovně zaneprázdněná a má tři děti, ale myslím si, že určitě přiletí. Ona totiž Prahu miluje. Před pár lety jsem s ní strávila v Praze čtyři dny. Byly jsme na Hradě, prošly Nerudovku, občerstvily se v hospůdce. Ale bohužel pršelo,“ vzpomenula.

Premiér Babiš, který o příjezd Ivanky Trumpové na mezinárodní obchodní konferenci do Prahy moc stojí, přitom nelenil, aby si zajistil přízeň její babičky. „Pan Babiš mi ve čtvrtek poslal překrásnou kytici drobných bílých růží a za to bych mu prostřednictvím Blesku chtěla moc poděkovat. Potěšilo mě to,“ reagovala.

S vnučkou vzpomínaly na rodinné časy už v loňském roce S vnučkou vzpomínaly na rodinné časy už v loňském roce | archiv M. Zelníčkové

S vnučkou by se v Praze ráda potkala. Loňská cesta, kdy také letěla z Washingtonu do New Yorku prezidentským letounem Air Force One, byla pro ni obrovským zážitkem, ale... „Letos nevím, kdy se tam vypravím. Bolí mě nohy a zlobí oči. Vždyť mi bude v září 93 let,“ konstatovala.

Babiš se dočkal i pochvaly

Možná čekal, že ho pochválí spíš za jeho názory, ale prezidentovi USA Donaldu Trumpovi (72) se moc líbily hlavně premiérovy boty! „Jen tak mimochodem pochválil, že má krásné boty, že málokdy vidí u muže pěkné boty,“ prozradila Monika Babišová

Trumpovu lichotku potvrdil i sám Andrej Babiš. „Hned řekl, že mám dobré boty, tak jsem pochopil, že tam občas někdo chodí a má blbé boty,“ řekl. Jak ale poznamenal, i Trump měl »dobré boty«. A jakou že značku to na Babišovi obdivoval? „Jsou to italské boty,“ odpověděl bez bližších podrobností Nedělnímu Blesku Babiš.

Milan Pekar ( 10. března 2019 20:52 )

A kdo to platí *** estebak určitě ne

ladybug ( 10. března 2019 20:17 )

No mně není 92 let, ale už mě taky nebaví sedět v letadle 9 hodin. Naštěstí moje rodina žije ve stejném městě jako já. Divím se, že Ivana si maminku nevezme k sobě, když už teď je maminka v letech.

fido2 ( 10. března 2019 18:43 )

Ta nejstarší Zelníčková vypadá z těch tří grácií nejlíp.

xoxo ( 10. března 2019 17:08 )

Babiš by rád, kdyby si nakvartýroval celou Trumpovic rodinku k nim do baráku. Provedl by je výrobou salámů, udělal by mecheche na "čapáku", Monča by vzala Ivanku do Pařížský, kde je ostatně jako doma, coby její jediná náplň života - prostě takovej pěkně prožitej den. Když jsou už ti rodinní přátelé Babi budou hlásit report přes fejs a jako special guest by mohla přijet Ivana drdol, pže ta má k Monče svým vkusem hodně blízko. Selanka hadr

jentakjenkobliha ( 10. března 2019 16:42 )

prdna82 : Myslíš to vážně ? Přečti si jeho bláboly a pak mudruj hňupe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa