Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trump na banket královny přišel v žaketu, Ivanka v nebeské modři a Kate v bílé

Autor: Nikola Forejtová - 
4. června 2019
09:10

Armádu číšníků, kuchařů a hlavně slavných osobností přivítala britská královna Alžběta II., ve svém sídle v Londýně. V útrobách Buckinghamského paláce se na červeném koberci sešly hlavy států, ale i jejich rodiny a další členové vlády. Amerického prezidenta Donalda Trumpa v žaketu doprovázela sama královna. Ivanku Trumpovou v dobře padnoucích modrých šatech doprovázel britský státní tajemník Liam Fox a oblíbenou vévodkyni Kate v bělostných bílých šatech držel za rámě americký ministr financí Steven Mnuchin. Zajímavě složené páry se navzájem doprovodily do sálu, kde začal slavnostní banket k přijetí Trumpa v Anglii, kde se mimo jiné setká i s dosavadní premiérkou Theresou Mayovou. 

Devatenáct vinařů, armáda kuchařů, 16 členů královské rodiny a jeden americký prezident: to jsou základní počty ke slavnostnímu banketu, který byl uspořádán u příležitosti návštěvy Donalda Trumpa ve Velké Británii, kde se bude americká hlava státu mimo jiné scházet i s dosavadní premiérkou Theresou Mayovou. Deník Daily Mail informoval, že se v sídle britského panovníka, v Buckinghamském paláci, sešlo 170 hostů.

Po červeném koberci se do tanečního sálu vedly zajímavě sestavené dvojice. Sám prezident dorazil v doprovodu královny, zatímco dceru americké hlavy státu doprovázel britský tajemník Liam Fox. Oblíbenou vévodkyni pak za rámě vedl americký ministr financí Steven Mnuchin. Právě Kate oslnila bílými šaty, které doplnila vkusnou korunkou. Ivanka svojí garderobu rovněž volila pečlivě a na večer se oblékla do nebesky modrých šatů.

Ivanka Trumpová oblékla modrou róbu, na fotografii se státním tajemníkem Liamem Foxem Ivanka Trumpová oblékla modrou róbu, na fotografii se státním tajemníkem Liamem Foxem | Reuters

Lahev vína za 40 tisíc

Britská královská rodina na hostině rozhodně nešetřila. Britský deník si povšiml lahví luxusního vína Chateau Lafite Rothschild 1990, které stojí v přepočtu 40 tisíc korun, tedy 1 400 liber. Konzumovalo se pak typické jehněčí a pochoutky z jahod.

Štědrost hostitelky pochválil i sám prezident Trump, stejně tak si pochvaloval i celou královskou rodinu. „Královna a celá královská rodina jsou skvělí. Vztah se Spojeným královstvím je velmi silný, hodnotil americký prezident první den návštěvy na twitteru. Trump ve svém příspěvku hovořil o „úžasných davech“ příznivců a napsal, že zatím neviděl žádné protesty.

„Ale jsem si jist, že fake news média budou tvrdě pracovat na tom, aby je našla,“ dodal. Narážel tak na plánované protesty, které jsou spojeny s jeho vyjednáváním s britskou premiérkou Theresou Mayovou.

Křehké královské vztahy

Nebyla by to pravá rodinná večeře, kdyby se neřešily i vztahy. Na místě byl samozřejmě i princ Charles (70) se svojí dlouholetou láskou a manželkou Kamilou (71). Údajně právě přímý následník trůnu udobřil dvě znesvářené švagrové. Kate Middletonovou (37) a Meghan Markleovou (37).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lokii ( 4. června 2019 18:14 )

Vsem to moc sluselo - jako obvykle. Saty Ivanky byly ale uplne nepatricne a nezahrani to ani vyjadreni, ze ji "perfektne padly" - to se snad prepoklada, ze si vybere neco, co ji neni ani velke ani male, ale styl satu se na tuhle prilezitost vubec nehodil - vypadala tam spis jako personal nez host.

jirkajen ( 4. června 2019 16:04 )

President Trump oblékl na banket frak, žaket má úplně jiný střih horního dílu.

panda82 ( 4. června 2019 12:59 )

Na první pohled buran, ani žaket ho nezachrání, to má být náš vzor? tak pro Fialu a Pospíila, no ještě Topolánek ,ale ten je mimo hru

rudyptak48 ( 4. června 2019 10:05 )

Ani se Trumpovi nedivím, že se choval jako slon v porcelánu. Mezi těmi voskovými figurínami prohnilého impéria to ani jinak nejde.

Zobrazit celou diskusi