Královna Alžběta II. v doprovodu krásné Kate Middletonové včera navštívila King's College v Londýně, aby na této akademické půdě oficiálně otevřela takzvaný Bush House, tedy nejnovější vzdělávací a výcvikové zařízení v kampusu Strand. Obě dámy si zde prohlédly demonstraci robotiky včetně robotické chirurgie a setkaly se se zaměstnanci, profesory a všemi těmi, kteří se podíleli na nejnovějších renovacích na téhle třetí nejstarší univerzitě ve Velké Británii.

Oběma ženám to ten den velice slušelo. Královna doslova a do písmene zazářila v růžovém kašmírovém kabátu z prodejny Stewart Parvin, který doplnila nejen perlovým náhrdelníkem, ale i broží s růžovým safírem a diamanty. A Kate v šedém kabátku „princeznovského“ střihu od módní návrhářky Catherine Walkerové dala zase vyniknout svému štíhlému pasu a hlavu si ozdobila černým fascinátorem od Lock & Co.

Od doby, co se vévodkyně z Cambridge v roce 2011 přivdala do královské rodiny, to bylo mimochodem teprve podruhé, co ji Alžběta II. pozvala na nějakou slavnostní akci pouze ve dvou. První takovou událost absolvovala až rok po svatbě s princem Williamem (36), tehdy dělala společnost britské panovnici v Leicesteru, zatímco Meghan Markleová (37) cestovala s královnou do Widnes v Cheshire už pár týdnů po veselce s princem Harrym (34).

Po boku Kate se však Alžběta II. podle všeho bavila mnohem více a v autě, kterým ke King's College London přijely, byly dokonce přikryté stejnou dekou...

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
41 fotografií