Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ivanka Trumpová se předváděla v Jižní Americe. Vynesla nový účes i šaty za statisíce

Autor: Darina Jíchová - 
6. září 2019
21:40

První dcera Spojených států Ivanka Trumpová (37), která rovněž působí jako přední poradkyně svého otce, prezidenta Donalda Trumpa, vyrazila do Jižní Ameriky. Trumpová po letech „shodila“ svou dlouhou blonďatou kštici, nahradila ji trendy mikádem. Tento týden Trumpová navštívila  Kolumbii, Paraguay a Argentinu, předvedla se nejen v novém účesu, ale i v garderobě za statisíce korun. Do Jižní Ameriky přijela první dcera propagovat svůj projekt Ženská iniciativa za rozvoj a prosperitu (W-FDP), informoval deník Daily Mail.

Svou cestu po Jižní Americe začala Trumpová v Kolumbii, kde se ukázala v olivově zelených šatech od kolumbijské designérky Johanny Ortizové za více než 38 tisíc korun. První dceru potrápil vítr a měla co dělat, aby šaty uhlídala. Další zastávkou byla Argentina a cestu zakončila v Paraguayi. Po celou dobu střídala jeden luxusní model za druhým. Slušelo jí to jak ve výrazných žlutých saténových šatech, tak v modrém kompletu se zlatou výšivkou na lemu.

Ivanka Trumpová na zahraniční cestě v Jižní Americe Ivanka Trumpová na zahraniční cestě v Jižní Americe | Reuters

Ivanka v Argentině mlsala

V Argentině zazářila v jemně modrých šatech s kontrastním, ostře rudým květinovým potiskem z módního domu Proenza Schouler, model vyjde téměř na 40 tisíc korun. Trumpová se vydala do místní pekárny i na marmeládovou farmu. Neodolala a s chutí ochutnávala nejen dortíky, ale také marmelády a čerstvé jahody.

Právě na marmeládové farmě, kterou spravují pouze ženy, se setkala s Venezuelankami, jež prchly ze své zbídačené domoviny. Během své cesty po státech Latinské Ameriky se Trumpová věnovala nejen své charitě W-GDP a toho, jak může pomoct tamním ženám, ale sešla se také s delegací vůdce venezuelské opozice Juana Guiadóa, který bojuje proti autoritářskému prezidentovi Nicolasi Madurovi.

Diplomatická mise Trumpové zahrnovala rovněž jednání s ministry hospodářství a zahraničí všech zemí, které navštívila. Američtí novináři poukázali na to, že první dcera v poslední době přebírá stále více pozic, co se zahraniční politiky týče, o čemž svědčí i její přítomnost na třetím setkání prezidenta Trumpa a vůdce KLDR Kim Čong-una, ke kterému došlo letos v červnu.

Když bylo třeba, šla i do botasek

Trumpová měla opravdu nabitý program, politická jednání střídaly výlety po okolí, návštěvy uprchlických center, farem, obchodů, ženských spolků a focení s fanoušky. První dcera se sice ukázala v nespočtu pestrých šatů, se šperky a líčením to ale nepřeháněla, její tvář však neustále zdobil široký úsměv.

Ivanka Trumpová na zahraniční cestě v Jižní Americe. Podpatky občas vyměnila za botasky. Ivanka Trumpová na zahraniční cestě v Jižní Americe. Podpatky občas vyměnila za botasky. | Reuters

Když bylo potřeba, odložila i vysoké podpatky, které vyměnila za sandálky na klínku nebo za botasky. Zlatobílé botasky značky Gola byly asi nejlevnější součástí jejího šatníky, stojí pouze 1519 korun. Trumpová se ukázala v sedmi různých šatech, jejichž celková cena přesahovala 100 tisíc korun.

Ivanka to zase schytala za pokrytectví

Americký tisk nenechal bez poznámky návštěvu Trumpové mezi venezuelskými uprchlíky, kde si první dcera hrála s dětmi Venezuelců. Do Jižní Ameriky se také vydala se vzkazem od otce. Prezident Trump nabídl státům, které si mezi sebou uprchlíky rozdělily, dalších 2,8 miliardy korun. „Pokrytectví,“ hlásali američtí novináři, vadí jim zvláště to, že se Trumpová nezajímá o děti středoamerických migrantů, které kvůli přísným pravidlům politiky jejího otce končí po přechodu americko-mexické hranice v detenčních centrech.

Video  Za Babišem v Bílém domě přivedli i Ivanku Trump: Lákal ji do Česka. A předal i Zemanovo pozvání.  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy / Foto Úřad vlády ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi