Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ivanka Trumpová se chlubila snímky z dovolené. Romantiku jí opepřili kritici

Autor: Darina Jíchová - 
21. srpna 2019
23:10

Ivanka Trumpová, dcera a hlavní poradkyně prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, se na sociálních sítích pochlubila snímky z dovolené. První dcera USA vyrazila kempovat i s manželem Jaredem Kushnerem a dětmi. Twitter a instagram zaplnila snímky americké přírody, nad jejíž krásou se ve svých příspěvcích rozplývala. Další uživatele ale fotkami nepotěšila, lidé ji obvinili z pokrytectví. Kvůli prezidentovu postoji k problematice klimatických změn a také kvůli zálibě jejích bratrů, Donalda mladšího a Erica, kteří rádi jezdí lovit ohrožená zvířata. Zprávu přinesl deník The Guardian.

TrumpováKushnerem a dětmi strávili víkend v americkém Wyomingu, svoje zážitky nezapomněla první dcera sdílet na sociálních sítích. „Milovat. Udivovat se. Toulat se. Opakovat,“ napsala Trumpová k jednomu ze snímků, na kterém je se svým manželem. Romantický záběr ale místo obdivu vzbudil kritiku.

Zvláště uživatelé twitteru nečekali ani chvilku a připomněli Trumpové, že její otec nedělá nic pro ochranu životního prostředí, odstoupil od Pařížské dohody a klimatické změny více méně popírá. První dceru a prezidentovu přední poradkyni označili za pokrytce. „Užijte si slunce, dokud můžete. Nad prezidenturou vašeho otce se už stmívá,“ komentovali lidé její příspěvky.

„Kolik nás, daňové poplatníky, váš víkend v přírodě stál?“ dodávali další uživatelé. „Jakpak se asi mají děti, které váš otec na hranicích stále zavírá do klecí?“ řada lidí poukázala i další prvky Trumpovy kontroverzní vlády.

Ivanka Trumpová se pochlubila snímky z dovolené ve Wyomingu. Ivanka Trumpová se pochlubila snímky z dovolené ve Wyomingu. | Twitter Ivanky Trump

Trumpová to schytala za otce i bratry

Další snímek Trumpová otitulovala názvem oblíbené dětské knížky Maurice Sendaka „Tam kde žijí divočiny“. Příběh vypráví o rozmazleném chlapci, který se dostane do fantastické země plné divokých zvířátek. Kritici neváhali vyzvednout to, že Trumpová a její sourozenci jsou podle nich také rozmazlení. „Tady žádná zvířátka nejsou, vaši bratři je zabili,“ objevilo se v komentářích.

Donald mladší a Eric jsou vášnivými lovci, za svou zábavou nejčastěji jezdí na hony do Afriky a pak se chlubí svou „kořistí“. Donald mladší před několika lety sdílel fotografii, na které drží uříznutý ocas slona. Zvíře před tím sám zastřelil.

Prezident Trump navíc minulý týden prosadil úpravu zákona týkajícího se ohrožených druhů zvířat a rostlin. Podle odborníků novela jen urychlí jejich vymizení.  „Proč se pokrytecká Ivanka diví, kde jsou zvířátka? Jako poradkyně by měla dobře vědět, jaké zákony její prezident prosazuje,“ pohoršovali se lidé na twitteru. Reakce na instagramu byly mírnější. 

Svůj komentář k fotkám připojil také prezident Trump. „Dva neuvěřitelní lidé. Nemůžu uvěřit, že mají opravdu volno (znám málo pracovitějších než oni)!“ napsal na svém twitteru a sdílel snímek své dcery se zetěm.

Video  Za Babišem v Bílém domě přivedli i Ivanku Trump: Lákal ji do Česka. A předal i Zemanovo pozvání  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy / Foto Úřad vlády ČR
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi