Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ke Clintonovým přiletí čáp. Dcera Chelsea (38) oznámila třetí těhotenství

Autor: Darina Jíchová - 
23. ledna 2019
11:55

Bývalá první dcera Chelsea Clintonová včera na svém Twitteru s nadšením oznámila, že ona a její manžel Marc Mezvinsky očekávají třetího potomka. Clintonová se v roce 2016 aktivně zapojila do prezidentské kampaně své matky Hillary, přestože v té době byla těhotná. Mnozí lidé upínají naději, že po vzoru svých rodičů vstoupí do politiky. Proslula jako hlasitá kritička prezidenta Donalda Trumpa, uvedl deník Daily Mail.

„Nemůžeme se dočkat, až na konci léta přivítáme náš nejnovější přírůstek,“ napsala Clintonová na Twitteru. Manželé už mají dvě děti, dceru Charlotte (4) a syna Aidana (2), který se narodil během prezidentské kampaně své babičky Hillary, a zpříjemnil tak její dny, kdy čelila vyšetřování kvůli používání soukromé mailové adresy pro státní korespondenci.

Clintonová dodala, že její rodiče jsou nadšení a těší se na další vnouče, Hillary ani exprezident Bill Clinton se k těhotenství své dcery ještě osobně nevyjádřili. Na sociálních sítích Clintonové a Mezvinskému, kteří se brali v roce 2010, přálo mnoho celebrit a fanoušků. Nastávající matka si užívá ranou fázi těhotenství, minulý týden si s manželem a matkou zašla do divadla na Broadway. Připravuje také vydání své čtvrté dětské knihy.

Clintonová a její kritika Trumpa

Ani těhotenství Clintonové nezachránilo prezidenta Trumpa od její kritiky, ve svých tweetech se zaměřila hlavně na jeho plán omezit službu transgenderových osob v ozbrojených silách, který včera podpořil nejvyšší soud. „To tě donutila napsat maminka?“ rýpnul si jeden z uživatelů do Clintonové. Ta si našla čas, aby mu odpověděla.

Chelsea Clintonová stála matce po boku její prezidentské kandidatury v roce 2016. Chelsea Clintonová stála matce po boku její prezidentské kandidatury v roce 2016. | Reuters

„Zdravím Chrisi, naposledy, kdy mě mamka donutila něco udělat, mi bylo šestnáct. Řekla mi, ať se jdu převléknout – byl to příkaz, ne žádost, myslela si, že je moje sukně krátká, což zpětně musím říct, že byla,“ napsala.

V dubnu má také vyjít její čtvrtá kniha pro děti, ve které se věnuje ohroženým zvířatům. „V knize Nenechte je zmizet, z anglického originálu Don't Let Them Disappear, seznamuje malé čtenáře s tygry, nosorožci, pandami a dalšími zvířaty. Uvádí nejen to, čím jsou zvláštní, ale i to, jak je zachránit,“ uvedl vydavatel knihy nakladatelství Penguin Books.

Chelsea versus Ivanka

Clintonová se v několika rozhovorech vyjádřila o svých rodičích. Uvedla, že je bezmezně miluje, ale že odmítá následovat a podporovat některé jejich politické názory. Promluvila i o Ivance Trumpové, se kterou se dlouhou dobu přátelila. Ženy spolu už ale několik let nemluvily.

„Je dospělá, může se rozhodovat, jak sama chce. Podívejte, je jí 36 let a jako dospělí za svoje rozhodnutí zodpovídáme sami,“ komentovala postoj Trumpové k rozdělování rodin na americko-mexické hranici, k čemuž vedla Trumpova politika nulové tolerance vůči nelegálním migrantům.

„Ve všech kampaních jsem vždy podporovala svou matku, ale třeba v roce 2008 jsme se neshodly na několika základních bodech jejího programu. Konkrétně to byl její odmítavý postoj v otázce sňatku osob stejného pohlaví. Nesouhlasila jsem s ní a nemohla jsem se za to postavit,“ uvedla Clintonová, Hillary v roce 2016 svůj postoj přehodnotila a podpořila sňatky členů LGBT komunity.

 

strejda777 ( 23. ledna 2019 16:40 )

Jéžíši, po kom je ta holka tak příšerně škaredá?

Zobrazit celou diskusi