Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Polonahý Feri, toreador Zeman i Rambohafík: Jak jsme se smáli politikům?

  • Autor: pal - 
    31. 12. 2018
    16:10

    Videa, koláže a meme. Nic z toho nemohlo ve velkém volebním roce 2018 chybět. Vzpomínáte si ještě na fotku, kde polonahý Dominik Feri (TOP 09) skáče na Miloše Zemana u volební urny? Nebo na to, jaká klávesnice přišla na ministerstvo spravedlnosti Taťáně Malé (ANO)? Na internetu se lidé bavili vším, co politická scéna za rok 2018 nabídla. A že toho bylo hodně. O humor se postarala i vážná témata, jako byl jed novičok v akci nebo údajný únos premiérova syna Andreje Babiše mladšího na Krym.

    Až čtyřikrát museli v roce 2018 někteří obyvatelé Česka k volebním urnám. V supervolebním roce tak nebylo nouze o korektní i nekorektní vtipy na politiky. Uživatelé sociálních sítí se měli čím bavit. A nebyly to jen volby, vyjednávání o vládě nebo třeba z nejnovějších údajný únos Andreje Babiše mladšího na Krym nemohly vtipálkům ujít.

    Celá řada koláží, videí a dalších více či méně vtipných obrázků na tato a mnohá jiná témata zaplavila internet. A jak už to u vtipů bývá, některé balancovaly na hraně, některé ji už překročily.

  • 1.Prezidentské volby: Feriho prsa a návrat Rockyho

    Rok 2018 začal v Česku bouřlivými politickými událostmi. První vláda Andreje Babiše žádala v lednu Sněmovnu o důvěru. Tu nezískala. A Češi si mezitím už podruhé volili prezidenta v přímé volbě. Post nakonec obhájil Miloš Zeman. 

    První kolo ale poznamenal incident, kdy aktivistka hnutí Femen ve volební místnosti vyskočila svlečená do půl těla před prezidenta Zemana a křičela, že český prezident je Putinova děvka. To zavdalo dost námětů k lidové tvořivosti.

    Přepadení Miloše Zemana u voleb trochu jinak. Může za to Feri? Přepadení Miloše Zemana u voleb trochu jinak. Může za to Feri? | Facebook

    Po druhém kole prezidentské volby pak přibyl další námět. Zatímco v tom prvním šlo o odhalená ňadra, v tom druhém přišly ke slovu pěsti. Novinář a bývalý boxer Karel Slezák pěstmi napadl ve volebním štábu Miloše Zemana kameramana iDNES.cz. Nelíbilo se mu, že natáčí příjezd záchranky pro publicistu Milana Rokytku, který na akci zkolaboval. Rokytka posléze začal tvrdit, že kolaps nenastal kvůli alkoholu, ale že byl otráven jedem, který mu někdo hodil do nápoje. Karel Slezák nedlouho poté zemřel.

    Pamatujete si na Rockyho? Takhle dnes vypadá! Už se cítíte staří? Pamatujete si na Rockyho? Takhle dnes vypadá! Už se cítíte staří? | Facebook TMBK

  • 2.Zpovykaní Pražané vrací úder

    „Myslím, že Pražané jsou trochu zpovykaní s dopravou, protože když jsem v zahraničí a čekám deset minut v zácpě, tak v Praze už by bylo povstání a skandál,“ nechala se v březnu slyšet v souvislosti s dopravní situací v rozkopané Praze nyní již bývalá primátorka hlavního města Adriana Krnáčová (ANO). Reakce nejen od „zpovykaných Pražanů“ na sebe nenechala dlouho čekat.

    Zpovykaní Pražané se Adrianě Krnáčové odvděčili přejmenováním Libeňského mostu. Zpovykaní Pražané se Adrianě Krnáčové odvděčili přejmenováním Libeňského mostu. | Facebook

    A do toho se jí ještě nechala nafotit, jak sedí na stole, u kterého normálně jedná rada města.

    Adriana Krnáčová (ANO) se nechala vyfotit ve velice ležérní pozici na desce stolu, u kterého sedává rada pražského magistrátu. Šup! A už ji přemístili jinam. Adriana Krnáčová (ANO) se nechala vyfotit ve velice ležérní pozici na desce stolu, u kterého sedává rada pražského magistrátu. Šup! A už ji přemístili jinam. | Facebook TMBK

  • 3.Rambohafík v hlavní roli

    Andrej Babiš (ANO) nakonec složil ve Sněmovně většinu. Dopomohla mu k tomu koalice s ČSSD a podpora KSČM. Do druhé vlády se ale premiér s některými ministry rozloučil.

    Karla Šlechtová, která byla ministryní obrany, se stala na jaře terčem kritiky kvůli nákladům na pracovní cesty ještě z dob, kdy šéfovala ministerstvu pro místní rozvoj. Nepomohla jí ani fotka jejího psa na hrobu neznámého vojína na Vítkově. Babiš následně oznámil, že s ní ve druhé vládě nepočítá. Ale s jejím „Rambohafíkem“ se lidé tak snadno nerozloučili.

    Pes Karly Šlechtové (ANO) v hlavní roli. Pes Karly Šlechtové (ANO) v hlavní roli. | Facebook

  • 4.Ctrl C a Ctrl V Táťána Malá

    Ani ministři druhé vlády to ale neměli jednoduché. Hned po jejím jmenování musel premiér Babiš řešit personální problémy. Prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat nominanta ČSSD na post ministra zahraničí Miroslava Pocheho. Do vtipkování se pustil i někdejší premiér Mirek Topolánek (ODS)

    Ještě v létě skončili dva ministři, oba vystrnadilo z úřadu podezření z plagiátorství v diplomových pracích. Taťána Malá (ANO) byla ministryní spravedlnosti pouhé dva týdny, Petr Krčál z ČSSD vydržel na pozici ministra práce a sociálních věcí o osm dní déle. 

    Plagiátorství bývalé ministryně Malé se stalo terčem vtipů Plagiátorství bývalé ministryně Malé se stalo terčem vtipů | Facebook

  • 5.Miloš Zeman jako toreador na koridě

    Jinak klidné a fádní léto oživil staronový prezident Miloš Zeman. V květnu uvedl, že se v Česku vyráběla a testovala bojová látka novičok. Novičok byl jed, kterým byli v Británii otráveni bývalý dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera.

    Miloš Zeman pátral po novičoku vyráběném v ČR Miloš Zeman pátral po novičoku vyráběném v ČR | Facebook

    V červnu obřadně na Pražském hradě Miloš Zeman spálil červené trenýrky, které místo prezidentské standarty vyvěsila v roce 2015 skupina Ztohoven. „Skončil čas spodního prádla v politice,“ oznámil při rituálu prezident. Co přesně tím měl Miloš Zeman, milovník dvojsmyslů a bonmotů, na mysli, si každý vykládá po svém. Internetoví vtipálci však začali prakticky ihned po ukončení vysílání krmit sociální sítě kolážemi a meme všeho druhu.

    Miloš Zeman jako toreador Miloš Zeman jako toreador | Facebook

  • 6.Don't speak!

    Prezident ovšem přikládal pod kotel a stával se inspirací i na podzim. A to třeba při příležitosti státních vyznamenání, kdy rozruch vzbudilo zejména to pro zpěváka Michala Davida.

    Michal David obdržel státní vyznamenání. Jiří Brady ne. Michal David obdržel státní vyznamenání. Jiří Brady ne. | Facebook

    K Davidovu vyznamenání se také vyjádřil falešný profil prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka.

    Prezident vyznamenal také bývalou předsedkyni Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou. To by samo o sobě nebylo tak zajímavé, kdyby ji společně s dalšími dvěma vyznamenanými neoznačil za „bojovnici proti ekonomickým zmrdům“. A když prezident mluví sprostě, „internety odpovídají“.

    Prezident mluvil v Českém rozhlase o ekonomických zm*dech. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Prezident mluvil v Českém rozhlase o ekonomických zm*dech. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. | Facebook TMBK

  • 7.Máte i vy mobil na Andreje?

    V říjnu museli Češi znovu k volebním urnám. Vybírali nové obecní zastupitele a třetinu senátorů. Ve velkých městech uspělo hnutí ANO, pohořelo ale v Praze, kde doposud vládlo. Zpovykaní Pražané zřejmě nezapomněli. A na co se zapomenout nedá, je volební slogan, který po celé republice ujišťoval občany, že ten který kandidát za ANO má mobil na Andreje.

  • 8.Dovolená, nebo krim?

    Premiérův mobil drnčel jako o život, když v polovině listopadu způsobila politickou krizi reportáž Seznam Zpráv o synovi premiéra Andreji Babišovi juniorovi. Reportéři ho našli ve Švýcarsku a Babiš mladší jim řekl, že byl proti své vůli zavlečený na Krym, aby v kauze Čapí hnízdo nevypovídal. Na politické půdě premiér střet ustál, na internetu se ale do něj pustily i recesistické Opráski.

    Z cesty Andreje Babiše mladšího na Krym si udělaly legraci i Opráski sčeskí historje Z cesty Andreje Babiše mladšího na Krym si udělaly legraci i Opráski sčeskí historje | Opráski, JAZ

    Premiér celou kauzu označil za kampaň. A to si rozhodně nenechal ujít na Twitteru profil parodující Karla Schwarzenberga.

  • 9.Harry Potter proti Bumbálovi

    A protože rok 2018 byl rokem, kdy do kin přišel další film z prostředí kouzelnického světa Harryho Pottera, je jasné, že tohle video jednoduše nelze vynechat.

qmurq ( 1. ledna 2019 13:15 )

Dej to sem

tojsemale_ctverak ( 31. prosince 2018 19:07 )

Přesně 👍 👍 👍 👍

prasatkopepicek ( 31. prosince 2018 19:05 )

V r 2019 snad uz Burese zavrou a Zeman odstoupi

naidka ( 31. prosince 2018 19:02 )

A že sem Bleskové nedali karikatury na své oblíbence. Drahoš s králíkem by také nebyl špatný.

zacoaproc ( 31. prosince 2018 18:45 )

Pane Babiš vše nejlepší do roku 2019, mnoho zdraví a štěstí a lásky a úspěchů v osobním životě i v podnikání i v politice přeji občané ČR a děkujeme že jste. To stejné přejeme i panu prezidentovi Zemanovi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa