Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Komentář: Šlechtová se utrhla ze řetězu. I s Rambohafíkem ji spasí jen Hrad

Autor: Petr Holec - 
17. května 2018
11:10

Ministerstvo obrany v Česku ženám zkrátka nepřeje. Vlasta Parkanová z KDU-ČSL se tady kdysi zle rozezpívala, načež její angažmá skončilo soudem. Karolína Peake z Věcí veřejných a LIDEM ve funkci vydržela plných devět dnů. Teď padá zdejší kosa na Karlu Šlechtovou, jež tradičně mužskou funkci proměnila v podivný psí bizár. 

Šlechtová nade vše miluje svého malého psa přezdívaného „Rambohafík“ a právě fotkou s ním naposled uctila hrob neznámého vojína na Vítkově. Svého psa posadila za věnec, který na hrob sama položila, vše vyfotila a hrdě pověsila na sociální sítě. Reakce byla rychlá a spolehlivá jak novičok: většina lidí samozřejmě bere podobné uctění spíš jako znesvěcení. Padlí neznámí vojáci se neuctívají fotkami s Rambohafíkem.

Šlechtová se omluvila, omlouvat se ale vlastně nemusela. Když nechápe ani tohle, co od ní čekat příště? Posadí snad Rambohafíka na hlavu šéfovi NATO a vyfotí to? Psí bizár je ale jen posledním výstřelkem Šlechtové. Teď se navíc ukázalo, že při svých ministerských cestách nejradši na ruzyňském letišti využívá luxusní a drahý VIP salonek, kde se o vás hezky postarají. Ten sice můžou ministři použít, když fakt spěchají, Šlechtová i se svou ekipou si ho ale doslova zamilovala: účet za něj činí přes 300 tisíc korun.

Od ministryně za to znovu přišla úplně zbytečná omluva: prý šetří drahý čas nás voličů, když na letišti nemaří svůj drahý čas. To už samozřejmě bylo trochu moc i na šéfa ANO a premiéra v demisi Andreje Babiše, který lidem slíbil, že do politiky přichází i proto, aby politici neutráceli jejich peníze za VIP věci. Mám jinou DNA než Šlechtová, vzkázal Babiš pro jistotu voličům. Ministerská kariéra Šlechtové je sice plná bizarností, teď se jí ale sčítají. A pravda, není na ně vůbec ideální moment.

Babiš právě dává dohromady seznam svých ministrů do případné menšinové vlády s ČSSD a pod blonďatou ministryní se zle houpe židle. A nejen kvůli VIP salonku nebo Rambohafíkovi: Šlechtová je velmi ambiciózní, hysterická a poslední dobou taky očividně neloajální, když si druhé mocenské centrum buduje na Hradě u prezidenta Miloše Zemana, kterého permanentně chválí. Za což on permanentně chválí „svou Karlu“, oboustranná láska samozřejmě hřeje. Takže jestli Šlechtová ve vládě zůstane, bude to nejvíc práce Hradu.

Zdeněk Kopečný ( 17. května 2018 18:21 )

Komedie zvaná Armáda ČR na pokračování. Kdysi její první "vojevůdkyně" (za Topolánka) věšela buřtové věnce vlčákům na krky. Říkal jsem si, že to by jí docela šlo. Pak následovala kauza Pandurů, byl soud, kde to svedla na své náměstky. Další dáma tam nastoupila o nějaký rok později (za Nečase), hned udělala průvan, odvolala 3 vysoké armádní funkcionáře; nakonec byla po 9 dnech ministrování sama odvolána. Teď už třetí dáma v řadě . To jsou všechno lidé, kteří ten resort vůbec neznají, to ministrování dostali stranickým úkolem (ten býval kdysi i za komunistů). Herec Stropnický se tam taky pěkně "zapsal". Hlavně, že berou platy (za co?), o kterých se běžnému občanu nezdá a (ne)rozhodují o obrovských sumách (z peněz daňových poplatníků) za nákupy výzbroje (obrněná technika, letouny), přičemž o věcech nemají páru . Takového ministra může dělat i ten, co na tom ministerstvu sedí ve vrátnici . To už je dokonalá šaškárna . To má být armáda odvolávající se na bojové tradice legionářů i jednotek z 2. svět. války? Naprosto tristní .

ivoadler ( 17. května 2018 13:52 )

Vojáka ve funkci ministra obrany jsme si zakázali. V Německu to mají taky tak. Odbornou stránku supluje náčelník generálního štábu. Podle toho ti naši ministři obrany vypadají.

ivoadler ( 17. května 2018 13:49 )

Tak na rovinu: jak je to se sexuální orientací Šlechtové? Nebo je to tajné? Jestli VIP salonek využívala neoprávněně, tak ať náklady zaplatí. Třistatisíc je prkotina. Rozhazuje se v daleko větších částkách. Včera jsem slyšel v Kauzách Soukupa na Barrandově, jak se oddlužovala Agrobanka. To je na lynčování.

cocumysvole ( 17. května 2018 13:48 )

modern: nebyla agentkou estébé, není v konfliktu zájmů napříč ministerstvy a zkoušela na ministerstvu obrany i něco dělat (sice blbě, ale přece). Ty máš asi místo mozku zelí né?

4552 ( 17. května 2018 13:15 )

Ślechtové to ministrování vlezlo na mozek.Stačí ji chvilku poslouchat.Dle mého názoru by ministr obrany měl být zkušený voják vysokého již postavení a ne kdejaká nána , co ta by udělala kdyby opravdu k něčemu došlo? Musíme být fakt k smíchu.Ona je tak drzá a blbá že je nejvyšší čas jí vyhodit. Ta na tuto funkci nemá - lézt do salonku a vyžírat to by jí šlo.Kde se toto stvoření vůbec vzalo ,co vím tak se proslavila jen svým zaměřením.Jak se mají cítit ti opravdu zkušení vojáci kterým předsedá toto individum.

Zobrazit celou diskusi