Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Babišův muž o incidentu v rozhlase: Jak to bylo s nadávkou pro matku Emmy Smetana?

Autor: kal - 
18. listopadu 2017
11:55

Výročí 17. listopadu rozhádalo někdejší bojovníky proti komunistickému režimu. Diskuse Českého rozhlasu, které se účastnili komentátor Jan Macháček a vysokoškolská pedagožka Monika MacDonagh Pajerová, má dohru. Pajerová v předtáčeném pořadu Názory a argumenty Macháčkovi vyčetla jeho práci pro šéfa ANO Andreje Babiše, ten odešel ze studia a při tom ji měl počastovat vulgarismem. Tvrdí to aspoň Pajerová a další z hostů, Jefim Fištejn. Macháček se v reakci pro Blesk.cz brání, že nic neřekl na záznam ani nikomu do očí.

„My jsme si kdysi tykali, byli jsme přátelé. Cítila jsem velké sympatie k tomu, co dělala vaše kapela, že jsi podepsal Chartu a tak dále. Ale zrovna člověk jako vy, že se nechá zaměstnat Andrejem Babišem, mi přijde asi tak komické, jako kdyby ses stal ředitelem VUML (Večerní univerzity marxismu-leninismu, pozn. red.),“ uvedla ve vysílání Pajerová.

„Jestli na mě chcete útočit, tak tady nemusím sedět. Starejte se o svou osobní integritu. O mojí osobní integritě vůbec nic nevíte,“ kontroval Macháček. Zdůraznil, že přišel na debatu o 17. listopadu. A odešel ze studia. Právě to je chvíle, kdy měl podle Pajerové říct na její adresu: „P**a jedna zatracená.“ Rozhlasové mikrofony ale podle Českého rozhlasu, který pořad odvysílal v pátek, tento vulgarimus nezachytily.

Macháček: Co jsem si řekl v kabátě, je moje věc. Nikoho jsem netituloval

Blesk.cz požádal o reakci Jana Macháčka. „Na nahrávce nic není a veřejně ani do očí jsem nic takového nikomu neřekl. Můj odchod byl oprávněný, přišel jsem na debatu o 17. listopadu a ne na debatu o tom, co dělám a kdo to platí,“ uvedl komentátor Lidových novin.

„Kdyby to bylo ohlášeno jako debata o mé osobě, tak je to jiná věc,“ zmínil Macháček pro Blesk.cz, aby dodal: „Co jsem si řekl pro sebe na odchodu už v kabátě, je vlastně moje soukromá věc. Nikoho jsem netituloval.“ Publicista Jefim Fištejn nicméně Pajerovou s tvrzením o vulgární nadávce podpořil. „Něco podobného jsem nezažil. Odešel rozčílen a poslal nás všechny do pr…,“ uvedl pro Echo24.cz.

Hosty diskuse v pořadu Názory a argumenty byli kromě Pajerové a Macháčka také publicista Jefim Fištejn – dlouholetý komentátor Svobodné Evropy – a režisér Igor Chaun. Moderátor Petr Schwarz se čtveřice ptal, jak jsou spokojeni se současným směřováním naší země.

Deneček ( 22. listopadu 2017 05:12 )

Chartisti a aktivisti = škůdci republiky.

avina ( 19. listopadu 2017 03:12 )

Dříve komunistka. Pak s manželem spolek na ždímání peněz.

borka30 ( 18. listopadu 2017 23:34 )

Je to velice nesympatická žena i scelou tou svojí famiií.

zkzkz ( 18. listopadu 2017 20:27 )

zkzkz ( 18. listopadu 2017 20:08 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa