„Velmi si vážím, že jsem byl na tento jubilejní večer pozván, protože málokdy se stává, když někomu zpívám, že je někdo i starší než já. Tentokrát je to Český rozhlas,“ řekl Slavík v úvodu svého vystoupení a rozesmál hosty reprezentačního plesu.

Gott dorazil na zvukovou zkoušku už v pět hodin odpoledne v úplné tajnosti. Do Paláce Žofín vešel zadním vchodem přes kuchyň a stejným způsobem se vytratil, aby nebyl nikým spatřen.

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Takhle řádil na plese Českého rozhlasu! Co řekl divákům? Karel Kopáč

Zpěvák měl jako hlavní hvězda plesu vystoupit o půlnoci. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu krátce po náročné operaci si vyžádal změnu času a nakonec vystoupil o tři hodiny dříve. Na pražský Žofín dorazil čtyři minuty po deváté večerní v doprovodu manželky Ivany.

Vystoupil ze své limuzíny a služebním vchodem si to namířil přímo na jeviště. Vystoupení trvalo třicet minut a Gott zazpíval hity jako Má první láska se dnes vdává, Noční král či duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd, který si střihl se zpěvačkou Dashou. Poté se s publikem za bouřlivého potlesku rozloučil, rychle nasedl do svého auta a odjel domů.

Vystoupení trvalo 30 minut a Gott zavzpomínal i na své začátky v rozhlasu. „Já jsem poprvé v šedesátém třetím roce minulého století natáčel v rozhlasovém studiu A s rozhlasovým orchestrem a byla to píseň Měsíční řeka. Tato píseň mně hodně pomohla v mých začátcích, a proto na to rád vzpomínám.“

Fotogalerie
55 fotografií