Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejdřív hrozby, potom odchod: Paroubek „utekl“ z živého vysílání

Video se připravuje ...
Autor: Mii, ČTK - 
23. června 2017
15:05

Ne zcela podle plánů probíhal rozhovor bývalého premiéra Jiřího Paroubka s redaktorem Českého rozhlasu Plus Michaelem Rozsypalem. Otázky na téma návratu do ČSSD expředsedu strany naštvaly natolik, že po šesti minutách ze studia odkráčel. Přímo během živého vysílání.

Paroubek si podal přihlášku do ČSSD, kterou v minulosti vedl, v Cerhenicích na Kolínsku. Stranické stanovy ale uvádějí, že případný návrat do strany musí schválit jeho původní domovská organizace a také příslušný okresní a krajský výkonný výbor. Pražský výbor sociální demokracie Paroubkův návrat ovšem jednomyslně odmítl. „V Praze se trošku unáhlili, vyjádřili svůj světový názor,“ komentoval to dnes v rozhlasu bývalý premiér.

Paroubek dále řekl, že chtěl svým vstupem ČSSD morálně podpořit v těžké situaci, když má nízké preference a členové ubývají. Odmítavé hlasy od sociálnědemokratických špiček zhodnotil slovy, že se asi domnívají, že se hlásí na stranického předsedu, a bojí se toho, co bude po neúspěšných volbách, které podle Paroubka skončí pro ČSSD tragédií.

„Pokud nemáte nic jiného k tomu, tak já bych přešel meritorně k těm věcem, které jsou zajímavější. Mě tohleto, upřímně řečeno, co je ve stanovách, tak nezajímá. Jestli budu členem, dobře, když nebudu členem, tak taky dobře. Pojďme se bavit o politice,“ nabádal Paroubek redaktora, který ale od dotazů ohledně stranických stanov neustoupil. Paroubek ho varoval, že pokud nebudou diskutovat „o užitečných věcech“, „tamhle jsou dveře a já odcházím“. Po chvíli svá slova během živého přenosu naplnil.

Takhle Paroubek utekl v přímém přenosu z pořadu Českého rozhlasu Plus:

Video Paroubek utekl z živého přenosu: Kvůli otázkám na jeho (ne)návrat do ČSSD. - Český rozhlas Plus/pořad Interview Plus
Video se připravuje ...

Paroubkův návrat je nejistý

Jiří Paroubek opustil ČSSD v říjnu 2011. Založil vlastní partaj Národní socialisté – levice 21. století (LEV 21), která ale nikdy nezískala velkou podporu. Když ČSSD, která ho vynesla do premiérského křesla, začaly v posledních týdnech padat preference, oznámil zájem znovu do ní vstoupit.

Krajský výkonný výbor pražské ČSSD ovšem Paroubkův návrat neposvětil. Ani jeden z členů výboru pro něj nezvedl ruku. Tím mu návrat de facto znemožnili, jelikož stanovy strany uvádějí, že návrat musí potvrdit právě původní domovská organizace.

hejhej ( 24. června 2017 11:36 )

Sebestředný blb Paroubek chtěl diktovat redaktorovi o čem má být debata. A nechtěl slyšet pravdu. Nezapře socana " tělem i duši".

mirkazam ( 24. června 2017 11:14 )

dingous....Náfuka Paroubek si spletl čas a místo...zapomněl,že už je jenom camrálek kterému nikdo neleze do zadku.Zřejmě panu důležitému dochází finance,a tak se potřebuje exhibovat ve straně ze které odešel...

hejhej ( 23. června 2017 21:03 )

Paroubek je nabubřelý blb.

marlen52 ( 23. června 2017 20:27 )

když neustojí jeden rozhovor tak nemá v politice co dělat je to srab

dingous ( 23. června 2017 20:19 )

živočišný Paroub je silnější kafe, než vychladlý naředěný Sobot pro posluchače / diváky Sobotkní nuda už byla nesnesitelná, volby ukážou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa