Dotaz, kdo je Eva Komínková, mluvčí komunistů zaskočil. „S tím vám moc nepomůžu, jsem tady krátce,“ řekla Helena Grofová z mediálního úseku strany pro Aktuálně.cz. Do redakcí včetně Blesku přitom dorazil například před týdnem mail předsedy prostějovských komunistů Ludvíka Šuldy právě pod „hlavičkou“ Evy Komínkové.

Ani hlavní mluvčí komunistů Robert Kvacskai nedokázal říct, kdo se pod maily skrývá, a distancoval se od nich. Nevysvětlil však, jak to, že se ke sdělením Evy Komínkové hlásí komunističtí poslanci. Například poslanec Josef Nekla uvedl, že své názory rozesílá do Prahy a odtud je zasílají do redakcí. Komínkovou nezná.

Zprávy od poslanců zasílané Komínkovou

Europoslankyně Kateřina Konečná nejprve řekla, že jde o zaměstnankyni tiskového oddělení. To ale nad Komínkovou váhá, Konečná poté uvedla, že „se jedná o pracovnici PR agentury, jíž Konečná využívá, a že je to slečna kolem třiceti“. Ujistila, že o lobbistku Mrencovou určitě nejde, protože s ní spolupracovala před rokem.
Zprávy od Komínkové přicházely i v případě oficiálních stanovisek, například o kauze bývalého europoslance Miloslava Ransdorfa.

Lobbistka Jana Mrencová podle serveru spolupracuje s komunisty už mnoho let. V roce 2010 jim organizovala mítinky před volbami do Sněmovny. Její vyjádření k situaci ale zatím chybí. Michal Hašek, který bude v říjnu obhajovat post hejtmana za sociální demokracii, se konkrétně také nevyjádřil, na Facebooku jen napsal, že nebude reagovat na „hnojomety“. Mrencová přitom prý inkasovala ročně na 400 tisíc korun za nejasné služby.

Fotogalerie
6 fotografií