Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Masakr na koncertu v Moskvě: Teroristé zabili královnu krásy Jekatěrinu!

Autor: rc - 
25. března 2024
05:00

V horor se změnil koncert rockové skupiny Piknik, který se konal v pátek 22. března. Do koncertní haly Crocus City Hall v ruském městě Krasnogorsk na okraji Moskvy vtrhli ozbrojenci a začali střílet do davu. Při teroristickém útoku, ke kterému se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (ISIS), zemřelo přes 130 lidí, mnoho dalších utrpělo zranění. Mezi oběťmi je i bývalá královna krásy Jekatěrina Novoselovová (†42). Rockový koncert se stal osudným i manželům Irině a Pavlovi Okiševovým, kteří dostali lístky na koncert od svých přátel. Pavel měl co nevidět oslavit narozeniny.

Ruské ministerstvo zdravotnictví vydalo seznam obětí teroristického útoku v Krasnogorsku v Moskevské oblasti. Na seznamu se objevilo i jméno bývalé miss Jekatěriny Novoselovové. Dvaačtyřicetiletá blondýnka pocházela z malého města Sovětskaja Gavaň v Chabarovském kraji.

Nicméně školská léta strávila v Tveru, kde studovala na gymnáziu a později tam nastoupila i na univerzitu, kde podle informací deníku Komsomolskaja pravda studovala práva. Jako studentka univerzity se v roce 2001 přihlásila do soutěže krásy Miss Tver a vyhrála. Později se přestěhovala do Moskvy a užívala si rodinného života.

V pátek 22. března se máma dvou dětí vypravila na rockový koncert skupiny Piknik v Crocus City Hall. Zatímco spolu s ostatními fanoušky čekala na příchod skupiny, vtrhli dovnitř ozbrojenci a začali střílet do lidí. Jak uvádí výše zmíněný deník, Jekatěrina nestačila utéci a stala se jednou z obětí teroristického útoku.

V hledišti byli i manželé Irina a Pavel Okiševovi, kteří do Moskvy přijeli právě na koncert skupiny. Manželé z města Kirov, jenž leží zhruba 950 kilometrů od Moskvy, dostali lístky na koncert od svých přátel. Pavel měl 27. března oslavit své pětatřicáté narozeniny. Už se jich ale nedožil. Před útokem ještě stačili zavolat svým příbuzným, kterým sdělili, že koncert brzy začne. Irina byla talentovanou fotografkou, studio, v němž pracovala, vydalo dojemné prohlášení.

„V noci došlo v Moskvě k hrozné tragédii. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a přátelům talentované fotografky z Kirova Iriny Okiševovové. Irina a její manžel jsou na seznamu těch, kteří byli zabiti při teroristickém útoku v Crocus City Hall,“ stojí v prohlášení.

Video  Útok ISIS v Krasnogorsku  - ISIS
Video se připravuje ...

annar annar ( 26. března 2024 14:54 )

Dyku a ty máš propustku nebo jsi zdrhl?!!!!😁😁😁

annar annar ( 26. března 2024 14:52 )

Dědku Hofle,nové nicky?!😁😁😁😁😁

Petr Dyk ( 26. března 2024 10:47 )

safinka59, a bránit se proti agresorovi je také trestným činem? Když se demokratický svět bránil nacistickým a tehdejším japonským dobytkům, také to z jejich strany byl trestný čin? Pokud podle tebe ANO, nech se urychleně vyšetřit. U psychiatra.

Petr Dyk ( 26. března 2024 10:41 )

Annika, co nejdříve navštiv Chocholouška. Už na tebe čeká. Se svěrací kazajkou.

Uživatel_5646847 ( 26. března 2024 09:09 )

Máte úplnou pravdu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání