Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Přeživší promluvila o teroru v Moskvě: Předstírala, že je mrtvá! Pak se odplazila z hořící haly pryč

Autor: rc, ČTK - 
23. března 2024
10:09

Při teroristickém útoku v Krasnogorsku na okraji Moskvy zemřely desítky lidí. Počet obětí po útoku stále stoupá. Mezi oběťmi jsou i děti. Ozbrojenci vtrhli do haly, kde probíhal koncert, a spustili palbu. Po útoku navíc v koncertním sálu vypukl masivní požár. Z nemocničního lůžka promluvila jedna z přeživších. Žena uvedla, že předstírala, že je mrtvá. Následně se odplazila z haly pryč.

K teroristickému útoku došlo v pátek 22. března ve městě Krasnogorsk v Moskevské oblasti. Do koncertního sálu Crocus City Hall, kde se mělo konat vystoupení rockové skupiny Piknik, vtrhli ozbrojenci a spustili palbu. Při střelbě zemřely desítky lidí. Počet obětí vzrostl v sobotu 23. března na 93, oznámil podle agentur ruský Vyšetřovací výbor, který sehrává roli federální kriminální ústředny. Výbor podle agentury TASS předpokládá, že počet obětí ještě vzroste. Po masivní střelbě v koncertním sále vypukl požár.

Bývalý náměstek ministra vnitra Ukrajiny Anton Geraščenko na svém profilu na sociální síti X sdílel video, v němž promluvila jedna z  přeživších útoku. Nejmenovaná dívka z nemocničního lůžka popsala, co se uvnitř koncertního sálu odehrálo. Ve videu uvedla, že ozbrojenci stáli u východu ze sálu. „Jeden z nich běžel zpátky dovnitř a začal střílet na lidi. Padla jsem na zem a předstírala jsem, že mě zastřelili,“ uvedla s tím, že vedle ní ležela žena, kterou zabili. Potom v sále vypukl požár, který se rychle šířil. „Zavřeli dveře, ale pravděpodobně je nemohli zamknout. Ležela jsem vedle dveří a dýchala. Po nějaké době jsem se odplazila ven. Za tři nebo čtyři minuty. Rozhlédla jsem se. Všude byl kouř,“ dodala s tím, že se dokázala doplazit až k východu a poté, co se ubezpečila, že nejsou nikde útočníci, dostala se až ven do bezpečí.  

9:25
27. 4. 2024

Za poslední den ztratil protivník 1124 lidí, 6 tanků, 14 obrněných vozidel, 24 dronů, 35 cisteren a jiných logistických vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

08:25
27. 4. 2024

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany.

07:35
27. 4. 2024

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Jeden pracovník byl zraněn, oznámil ministr energetiky.

Kompletní online

Video  Střelba v ruském městě Krasnogorsk  - Síť X
Video se připravuje ...

bullshit ( 24. března 2024 11:46 )

Rusové bourají ruiny divadla v Mariupolu, ve kterém přišly na začátku války o život stovky lidí.
Stejný teroristický čin jako v Moskvě.
IS nebo Ruská armija - stejná svoloč.

dietr ( 23. března 2024 21:37 )

česko podporuje izrael, není divu, že Nováci jsou ohrožený druh.

Jan Novák ( 23. března 2024 10:58 )

Rusko okupuje Sýrii a spojilo se s Íránem. To IS neodpouští. Rusko eskaluje násilí. Není divu, že si ho IS vybral.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání