Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Posun v pátrání po Maddie? Hledají komplice podezřelého Christiana B.!

Autor: rc - 
15. března 2024
09:27

Policisté v souvislosti s případem zmizení britské holčičky Maddie McCannové pátrají po novém svědkovi! Hledaný Ralph H. (65) byl dlouholetým přítelem podezřelého Christiana B., a dokonce měl být jeho komplicem v několika zločinech! Policisté dokonce prohledali okolí jeho domu v německém Kennelblicku.

Britka Maddie McCannová zmizela v květnu v roce 2007 v portugalském letovisku Algarve. Holčička se svými sourozenci spala v apartmánu v prázdninové vile, zatímco její rodiče byli na večeři v nedaleké restauraci s přáteli. Děti chodili pravidelně kontrolovat a při jedné z kontrol zjistili, že Maddie není v postýlce.

Po dívce začala pátrat policie i dobrovolníci, ovšem marně. V případu zmizení Maddie došlo ke zlomu až v roce 2020, kdy se stal hlavním podezřelým Christian B. Ten již byl v minulosti odsouzen za sexuální zneužívání dětí a nyní si odpykává trest za mučení a znásilnění Američanky v Praia da Luz v roce 2005.

V případu zmizení Maddie zatím nebyl obviněn. Policisté na případu stále pracují a v souvislosti s tím hledají svědka Ralpha H.

Šestapadesátiletý muž byl dlouholetým přítelem podezřelého Christiana B., a dokonce měl být i jeho komplicem v několika zločinech. Jak uvádí britský deník The Sun, Ralph H. byl s Christianem B. ve spojení v době, kdy Maddie v Portugalsku zmizela.

V minulosti se podle výše zmíněného deníku Ralph H. přiznal, že byl spolupachatelem při vykrádání domů. „Fungoval jsem jako hlídač při vloupáních a také jako řidič při útěku. Vím přesně, jakých zločinů se dopustil a co dělal na dark webu,“ uvedl Ralph H. v minulosti. Policisté dokonce prohledávali pozemek u domu nedaleko Braunschweigu v Německu.

Až deset ozbrojených policistů prohledávalo okolí domu několik hodin. Nicméně jelikož neměli policisté povolení k prohlídce, dovnitř domu se nedostali. „Obklíčili jeho dům a křičeli jeho jméno, ale bez úspěchu. Policisté se mě později ptali, jestli nemám tušení, kde by Ralph mohl být,“ vypověděla sousedka. Pozemek se nachází vedle domu, který si kdysi pronajal právě Christian B.

„Musíme ho najít, abychom ho zeptali na pohřešovanou Madeleine McCannovou. Není doma, nezvedá telefon,“ uvedl nejmenovaný detektiv. Že němečtí vyšetřovatelé po Ralphovi H. pátrají, potvrdil i žalobce Hans Christian Wolters. „Je to soused, s nímž by mohlo být zajímavé mluvit, ale nemůžeme poskytnout žádné podrobnosti,“ uvedl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání