Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jak by zmizelá Maddie vypadala dnes? Umělkyně vytvořila unikátní portréty!

Autor: rc - 
15. září 2023
09:14

Od zmizení Maddie McCannové uplynulo již šestnáct let. Britská holčička se ztratila 12. května z apartmánu v portugalském letovisku Praia da Luz. V letošním roce by Maddie oslavila již dvacáté narozeniny. Svět si ji ale stále pamatuje jako tříletou holčičku. Umělkyně Simone Maliková se proto rozhodla vytvořit její portréty, pomocí nichž se snažila vyobrazit dívku, jak by dnes vypadala. Podle ní by se velmi podobala její mladší sestře Amelii (18).

Pomoci vyšetřovatelům se rozhodla umělkyně Simone Maliková. Bývalá zaměstnankyně britské Národní zdravotní služby vytvořila portréty, jak by podle ní zmizelá Maddie vypadala ve svých dvaceti letech. Simone se domnívá, že by byla podobná její mladší sestře Amelii. Ta se objevila na bohoslužbě k šestnáctému výročí zmizení její starší sestry. „Madeleine má stejné obočí a okolí očí jako její sestra,“ uvedla Simone pro britský deník Daily Mirror s tím, že mají rovněž stejnou bradu. Čelist má Maddie ale podle ní víc hranatější než Amelie. Její rysy jsou ostře řezané. „Madaleine McCannová má podobná ústa jako Amelie. Ovšem horní ret Madeleine je tenčí a mezeru mezi nosem a rtem má větší,“ dodala Simone, která již v minulosti pomáhala policii při vyšetřování. Její podobizna vraha a násilníka z Pákistánu vedla k jeho dopadení.

Maddie v roce 2007 pobývala se svými rodiči a sourozenci v portugalském Algarve. Její rodiče se rozhodli povečeřet s přáteli v nedaleké restauraci a své ratolesti nechali v apartmánu spát. Chodili je pravidelně navštěvovat a při jedné z návštěv zjistili, že Maddie není ve své postýlce. Rozmohlo se pátrání. Dodnes není jasné, co se s Maddie stalo.

V roce 2020 německý státní zástupce Hans Christians Wolters označil za hlavního podezřelého ze zmizení Maddie Christiana B., který si v současnosti odpykává trest za znásilnění a pedofilii. Nicméně Christian B. popírá, že by měl se zmizením dívky cokoli společného. Kriminalisté se dokonce rozhodli vrátit do Portugalska, kde pátrali v oblasti kolem vodní nádrže u městečka Arade, které je od Praia da Luz vzdáleno zhruba padesát kilometrů. „Žádná z nalezených věcí nepřinesla žádné nové stopy. Naši muži jsou ale odhodláni pátrat dál,“ uvedl tehdy pro britský deník The Sun zdroj blízký případu.

sorgedoktor ( 15. září 2023 11:10 )

Cela episoda je srdcervouci. Rodice sli na veceri a dcera pryc.J teda nevim jestli bych odesel od trileteho ditete

y1xcvbnm ( 15. září 2023 09:45 )

je zvláštní že tolik dětí každý rok zmizí a pořád se řeší jen tato dívka

turista.z. ( 15. září 2023 09:33 )

Tak 16 let, nebo dvacet let? odporujete si v ćlanku v datech...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání