Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

16. výročí od zmizení malé Maddie: Její mladší sestra (18) vůbec poprvé promluvila na veřejnosti

Autor: štt - 
8. května 2023
05:00

McCannovi nedávno uspořádali bohoslužbu, aby si připomněli smutné výročí od zmizení jejich dcerky. Je tomu právě 16 let, co se tříletá Maddie ztratila z prázdninového apartmánu v portugalském Praia da Luz.

„Je hezké, že jsme se tu všichni sešli, nicméně se nejedná o veselé setkání,“ sdělila Amelie truchlícímu davu. Bylo to poprvé, co se osmnáctiletá dívka, která se právě hlásí na univerzitu, objevila na veřejnosti. Její poslední známé snímky pocházejí z doby, kdy jí byly dva roky.

Její podoba dává tušit, jak by o rok starší Madeleine mohla zhruba vypadat. Blonďatá Amelie na setkání do rodné vesnice Rothley přišla ležérně oblečená. Na sobě měla tenisky, tmavě modré leginy a krémovou péřovou bundu, uvedl Daily Mail.

Neformální akci, která se uskutečnila pod širým nebem, vedl vikář místního kostela, reverend Rob Gladstone. „Sešli jsme se tu dnes, abychom vyjádřili naši lásku nejen Madeleine, ale i ostatním uneseným dětem,“ řekl všem shromážděným.

Na setkání nechyběli oba rodiče, avšak ani Kate, ani Garry k davu nepromluvili. Tuto úlohu zastala jejich přítelkyně Fiona Payneová, která s McCannovými trávila osudnou noc. Lékařka přečetla dojemnou báseň Naděje je ta věc s peřím od Emily Dickinsonové.

McCannovi se k výročí vyjádřili později téhož dne na webu věnovaném jejich ztracené dceři. Své emoce se rovněž rozhodli vyjádřit básní. Sdíleli tak verše od současné britské spisovatelky Clare Pollard.

Mše se konala jen dva týdny poté, co německý soud rozhodl, že nebude projednávat případ muže, který je podezřelý z únosu Maddie. Celosvětově proslulý případ tak znovu skončil na mrtvém bodě.

Evikzmercedesa ( 8. května 2023 18:48 )

mirko, ale oni si mohli sjednat placenou sluzbu hlidani deti pro hotelove hosty. V jednom dokumentu to bylo, ze ten hotel disponuje hlidanim pro deti. oba dva lekari a dali holce prasky na spani,aby spala....

mika ( 8. května 2023 12:56 )

děsní rodiče. měli by zalézt do díry. nechat 3 tak malé děti samotné v hotelu na pokoji a jít si na véču???? Měli je odsoudit za opuštění dětí!!! To se nemohli najíst na střídačku?? Nechápu to. NIKDY bych nenechala dítě samotné a ještě v cizím prostředí!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání