Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Parte zavražděného Filipa (†14): Nedožité patnáctiny připomíná datum pohřbu

Autor: jp - 
10. ledna 2024
05:00

Smutnou symboliku má parte Filipa (†14) zavražděného na hradeckém nádraží. Patnáctka, která by za pár dní zdobila dort k jeho narozeninám, je v něm datem chlapcova pohřbu. 

Poslední rozloučení s hochem, kterého na nádraží ubodal muž (32) prý jen proto, že mu nedal cigaretu, proběhne veřejně 15. ledna v kostele v hradeckých Kuklenách.

Známí, kamarádi i cizí lidé, kteří chtěli uctít památku tragicky zesnulého hocha, se sešli v neděli na nádraží. Přišlo jich asi 200 a nechyběli ani stateční rodiče a mnoho dalších příbuzných. „Nevím, jestli to bez něj dám. Je to moc bolestivé, když vím, že už na mě nezavolá mami,“ posteskla si matka. 

Video  Policisté zadrželi muže podezřelého z vraždy dítěte  - Policie ČR
Video se připravuje ...

K útoku došlo na nádraží v Hradci Králové ve čtvrtek večer. Útočník, který chlapce údajně zavraždil po hádce, prý jen proto, že mu nechtěl dát cigaretu, je od pátku ve vazbě. Na teprve 14letého chlapce zaútočil několika ranami kuchyňským nožem.

Obviněný z vraždy se dal po útoku na útěk. Policie po něm zhruba hodinu pátrala, až ho našla u něj doma. Do akce byla povolána i zásahová jednotka. „Během hodiny se nám ho podařilo zadržet v jeho bydlišti v Hradci Králové,“ uvedla policistka Iva Kormošová. Hrozí mu až výjimečný trest. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání