Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie pátrá po Štefanovi z Přerova: Je na něj vydán zatykač kvůli vydírání a pronásledování

Štefan Klempár
Štefan Klempár  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
3. ledna 2024
10:11

Policisté se obracejí na veřejnost kvůli pátrání po šestapadesátiletém Štefanu Klempárovi z Přerova, je na něj vydaný zatykač kvůli vydírání a nebezpečnému pronásledování. Policie ho navíc hledá v souvislosti s loupeží, sdělila ve středu ČTK mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Muž podle policie může pobývat kdekoliv v republice.

„Hledaný se začátkem roku 2023 dlouhodobě zdržoval na různých místech v Přerově u rodinných příslušníků nebo u známých. Jeho poslední pobyt byl zjištěn v květnu 2023 na ubytovně v okrese Příbram, kde mu byla policejním orgánem předána výzva k podání vysvětlení. Na stanovený termín předvolání se však hledaný nedostavil,“ uvedla policejní mluvčí.

Pátrání kvůli jeho předvedení bylo po muži vyhlášeno již na začátku července, Okresní soud v Přerově vydal poté v září příkaz k jeho zatčení pro přečin vydírání a přečin nebezpečného pronásledování. Kriminalisté nyní navíc po muži pátrají i kvůli poskytnutí informací k případu zvlášť závažného zločinu loupeže. „Vzhledem k tomu, že se nám doposud nepodařilo osobu vypátrat, obracíme se s žádostí o pomoc na spoluobčany, aby nám mohli poskytnout informace k místu současného pobytu a pohybu hledaného muže,“ dodala Zajícová.

Informace o pobytu či pohybu Štefana Klempára, který se může vydávat i za Pištu Klempára, mohou svědci oznámit na lince 158. Údaje k hledanému najdou v policejní databázi.

Video  Policisté zadrželi mezinárodně hledaného cizince  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

MADONNA ( 3. ledna 2024 10:38 )

Ksíndl od pohledu....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání