Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Student se snažil brutálním způsobem znásilnit svou učitelku: „Kdy už konečně chcípneš“ řval

Autor: hpe - 
12. prosince 2023
18:32

Sedmnáctiletý Jonathan Martinez-Garcia stráví až 40 let za mřížemi za pokus o znásilnění a ublížení na zdraví. V dubnu roku 2022 napadl a škrtil mladou učitelku střední školy El Dorado v Las Vegas. Posléze se jí snažil podřezat žíly. Žena si myslela, že útok nepřežije. Po hodině a půl ale Garciovi došla trpělivost a místo činu opustil.

V záběrech z bezpečnostních kamer umístěných ve škole je možné spatřit Garciu, jak jde po chodbě. V určitý moment se zastaví, otočí se a změní směr. Reaguje na svou učitelku, která se mezitím objevila v zadních dveřích třídy. Později je v záznamu vidět, jak s ním žena zápasí. Garcia ji posléze vtáhne dovnitř do třídy. Po hodině a půl odchází násilník pryč ze školy. Policisté ho zatkli nedlouho poté. 

Podle mrazivého svědectví poškozené s ní šel Garcia probrat své známky. Chlapec počkal, až se k němu žena otočí zády, zamkl dveře a poté ji zezadu začal škrtit provazem. Vzápětí přitvrdil a praštil jí hlavou o stůl tak silně, že upadla do bezvědomí. Učitelka si vzpomíná, že se probudila bez kalhot i kalhotek. Garcia ji poté údajně čímsi polil a vyhrožoval jí, že ji upálí zaživa. Místo toho na ni však shodil těžkou knihovnu plnou knih, na kterou si sedl. Paralyzovaná žena se bála, že zemře. Přesto, že napadení přežila, má velké psychické problémy a nechce se k povolání vrátit. U soudu se nechala dále slyšet, že doufá, že bude Garcia uvězněn, co nejdéle to půjde.

Na závěr útoku se Garcia pokusil ženu zabít ještě dalším způsobem. Chtěl jí podřezat, žíly přičemž nadával na to, že je stále naživu: „Nemůžeš už konečně chcípnout?“ křičel.  Mladík se měl údajně svým činem mstít, protože učitele prý neměl v oblibě. Jak ale sám Garcia přiznává, tak oběť se k němu nikdy nechovala špatně. Rodina Garcii jeho chování nechápe a nerozumí tomu, co se mohlo chlapci honit hlavou. Podle dalších svědectví měl mít dobré známky i chování. Podle některých působil ale depresivně a odpojený od okolí.

Garcia zprvu uvedl, že si nic nepamatuje. Toto tvrzení, ale posléze vyvrátil s tím, že si pamatuje, jak učitelku škrtil. Blízcí oběti jsou zdrceni a u soudu vypověděli, že tato událost jí zcela změnila život a negativně ovlivnila její psychické zdraví i budoucnost. Žena prý byla do učení velmi nadšená. Momentálně však neplánuje, že by do jakékoliv školy vstoupila. Garcia byl soudem uznán vinen a odsouzen k minimálně 16 a maximálně 40 letům pobytu ve vězeňském zařízení. Za svůj zločin se omluvil a uznal svou vinu.

 

Eva Pospíšilová ( 13. prosince 2023 18:50 )

Sorávný trest.Tady by dostal podmínku a bu bu bu.

Milan Čech ( 13. prosince 2023 06:56 )

Rozhodně se jich nezbavíme tím, že je budeme označovat za dobytek. Pokud člověka (zde celou skupinu) vyloučíte, nemá co ztratit a klidně udělá něco podobného. Proto je nenávist vůči skupině trestná.

Milan Čech ( 13. prosince 2023 06:55 )

Rozhodně se jich nezbavíme tím, že je budeme označovat za dobytek. Pokud člověka vyloučíte, nemá co ztratit a klidně udělá něco podobného.

Petr Dyk ( 12. prosince 2023 21:26 )

Tomu říkám spravedlivý trest. Tresty za terorismus, vraždy, znásilnění a podobné brutální činy mají být vždy velmi vysoké, velmi velmi vysoké. Jinak se těchto dobytků nezbavíme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání