Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turisty v Egyptě otrávili deratizátoři?! Dominikovo svědectví rozjelo nové vyšetřování

Autor: hpe - 
10. listopadu 2023
14:12

Vyšetřování záhadné smrti dvou britských turistů Johna a Susan Cooperových bylo po pěti letech obnoveno. Pravou příčinou smrti by podle nového svědectví mohlo být pochybení ze strany egyptského hotelu. Německý turista Dominik uvedl, že personál provedl v jeho apartmánu sousedícím s Cooperovými neprofesionální deratizaci. Manželé zemřeli na selhání srdce.

K tragickému úmrtí došlo v srpnu 2018 v egyptské Hurgádě, kam Cooperovi odjeli společně se svou dcerou a vnučkami strávit příjemné léto. Místo idyly je ale potkala rodinná tragédie. John zemřel na selhání srdce přímo na hotelu a Susan až později v místní nemocnici. Zdravotní stav páru byl předtím dle tvrzení jejich příbuzných velmi dobrý. Nikdo z doktorů nevěděl, co úmrtí způsobilo. 

Díky novému svědectví se ale mohlo rozjet vyšetřování nanovo. Německý turista, který v době tragédie bydlel přímo vedle pokoje zesnulé dvojice, ve své výpovědi uvedl, že na svém pokoji našel štěnice. Muž na tuto okolnost upozornil zaměstnance hotelu, kteří vzápětí apartmán deratizovali pesticidem.

„Tři muži byli v našem pokoji zhruba deset minut. Poté jsem je viděl, jak pokoj uzavřeli páskou. Neřekl bych ale, že svou práci odvedli profesionálně,“ cituje Němce deník Daily Mail

Prostředek může být ve vysokých koncentracích životu nebezpečný. Příbuzní zesnulé dvojice uvedli, že ten den si pár poprvé na apartmánu navíc pustil klimatizaci. Ta mohla látku po pokoji značně rozptýlit. Vnučka Cooperových Molly dále uvedla, že cítila ve vzduchu podivný zápach. „Vzduch v místnosti byl cítit po těstovinách. Babička všude nastříkala parfém a pak jsme se připravily a šly na čaj.“ 

Den pokračoval jakoby nic. Každý z rodiny měl svůj vlastní program a nic nenasvědčovalo tomu, co mělo přijít. Susan šla spát dříve než její manžel. Na pokoji také přespávala vnučka Molly, která ale pak odešla do apartmánu své matky, protože se jí udělalo špatně. Po půlnoci ulehl do postele i John. Druhý den ráno bylo oběma velmi špatně. Jejich dcera pak úřadům svěřila, že Susan a John vypadali náhle hodně nemocně.

Jejich zdravotní stav se náhle ze dne na den drasticky zhoršil a John ještě na hotelu zemřel. Tamní lékaři nedokázali zjistit příčinu mužovy smrti. Mezitím Susan převezli do nemocnice, kde o pár hodin později zemřela. Molly pak zahlédla personál, jak z pokoje odnáší zabalenou klimatizaci.

 

Lomikel ( 12. listopadu 2023 06:00 )

v Egyptě se vraždí zásadně elektřinou.
Vezmete dva dráty a baterku do kapsy a je hotovo.
To vám potvrdí 12 českých soudních znalců z pěti....

nadčasový MP ( 10. listopadu 2023 18:42 )

Proto orgány zůstaly v Egyptě, jed by v nich objevili.

elopapx ( 10. listopadu 2023 17:04 )

S první větou s vámi souhlasím. Ale i jinde umírají turisté, lidé často přecení své síly a pak to špatně dopadá.

Ovšem Kramný není žádný chudák, to je vrah. Ten se usvědčil sám svým chováním.
Lítost žádná ani nad smrtí dítěte ,ještě v Egyptě rozprodával jejich věci. Ihned po návratu se ku.vil . U soudu vysmátý jako lečo.. Sorry jako ...

kokott ( 10. listopadu 2023 15:27 )

V tom Egyptě už náhle zemřelo dost turistů.Chudák Kramný na toho však ušily naše soudy boudu že zabil manželku a dceru elektřinou.

warpath ( 10. listopadu 2023 15:24 )

Elektřina. To přece musela být elektřina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání