Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na dovolené v Bulharsku: Vladimíra (†69) našel syn mrtvého ve zvratkách! Podle lékařů měl jen zácpu

Autor: pma, BLK - 
5. září 2023
10:39

Měla to být odpočinková rodinná dovolená. Namísto klidných chvil u moře ale zažila rodina Jan Tišera neskutečný šok. Jen krátce poté, co příbuzní odcestovali na konci srpna do turisty oblíbených Zlatých Písků v Bulharsku, začal devětašedesátiletý Vladimír cítit značnou nevolnost. Podle zjištění TN.cz jeden z tamních lékařů rodině sdělil, že jde zjevně jen o zácpu a plynatost a napsal seniorovi léky na uvolnění. Vladimír ale po pár dnech zemřel!

Rodina Tišerových odcestovala do bulharského letoviska Zlaté Písky nedaleko Varny podle TN.cz 27. srpna. Jenže hned druhý den se udělalo nevolno devětašedesátiletému Vladimírovi, který do Bulharska vycestoval se svým synem, snachou a vnučkou. Senior celou noc prozvracel, a tak příbuzní v úterý ráno zavolali delegáta, který na místo poslal zdravotníka. 

„Lékař konstatoval, že se jedná o plynatost, možná koliku nebo zácpu, a dostali jsme recept s léky na uvolnění těchto potíží,“ sdělil pro televizi Vladimírův syn Jan. Jenže seniorův zdravotní stav byl čím dál horší. Ve čtvrtek podle Janovy výpovědi přišla za důchodcem další lékařka, která shodně uvedla, že se jedná o zvýšené nadýmání a zácpu a předepsala muži další léky. A to podle rodiny i přes to, že Vladimírovy obtíže pokračovaly již několikátým dnem a léky nezabíraly. 

Tělo bylo ještě teplé

Jan, jeho žena a dcera byli na samotném pokoji vedle Vladimírova. Když syn v pátek ráno klepal na otcův pokoj, nikdo se neozýval. Rodina se domnívala, že si chtěl Vladimír zřejmě jen déle pospat. Když se za pár desítek minut vrátili k Vladimírovu pokoji, na klepání stále nikdo nereagoval. 

„Když jsem vešel na pokoj, tak jsem našel otce ležet na matraci na zádech. Bylo to jako výbuch sopky, ležel v takové černé kaši a ve zvratkách na posteli, celý pozvracený a nejspíš těmi zvratky zadušený. Tělo bylo ještě teplé, strašný pohled,“ svěřil se Jan Tišer. 

Co bylo příčinou smrti devětašedesátiletého seniora, musí prokázat až nařízená pitva. Redakci Blesk.cz smutný incident potvrdil mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake. „Můžeme potvrdit úmrtí českého občana v Bulharsku. Na českou ambasádu se v této souvislosti obrátila jeho rodina, se kterou naši kolegové řeší aktuálně další postup,“ uvedl na dotaz mluvčí.  

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Bulharsku  - Videohub
Video se připravuje ...

picoda ( 5. září 2023 21:13 )

Jiří Zvěřina ( 5. září 2023 19:52 )

Co čekat, když jedou do takového buranova...

doktormediciny ( 5. září 2023 18:33 )

Klasicky ileus ano, kdyz se ti lekari nedomluvi francouzsky a nemecky ona ta diqagnosa neni tak lehka/Spletli si to zrejme s banalni zacpou.Ze by Bulharei rozumeli tak uplne cesky, pochybuji...

henrybonniehanss ( 5. září 2023 18:11 )

Klasicky ileus,ten doktor by měl vratit papíry,když ho nepozna, nicméně rodina měla pána nechat odvezt do místní nemocnice, je to jedna z nejbeznejsich z tzv. nahlych prihod brisnich a vcasna operace by mu zachranila život....

skaara ( 5. září 2023 15:45 )

To není vtipné, ten pán musel pekelně trpět a uměle se náhlá příhoda břišní vyvolat nedá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání