Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mluvčí Hamásu ztratil nervy: Praštil mikrofonem po otázce o zabíjení spících civilistů!

Autor: lim - 
27. října 2023
18:36

Vrchní mluvčí Hamásu Ghazi Hamad předčasně ukončil rozhovor pro televizi BBC hozením mikrofonu na zem a vyjádřením, že chce rozhovor ihned ukončit. Stalo se tak po otázce moderátora, zda dokáže ospravedlnit zabíjení spících civilistů v Izraeli.

Náměstka ministra zahraničí Hamásu v Gaze Ghaziho Hamada se v rozhovoru pro BBC ptal blízkovýchodní zpravodaj Hugo Bachega. Při debatě se dotýkal velmi citlivých témat, která se týkala invaze Hamásu do Izraele, obklíčení a povraždění 260 civilistů na festivalu Supernova či masakru v kibucu Be'eri.

Hamad v rozhovoru naznačil, že při invazi Hamásu do Izraele 7. října, při níž teroristé seskočili padákem do pouště, obklíčili festival Supernova, neexistoval žádný rozkaz k zabíjení civilistů: „Mohu Vám říci, že jsme neměli v úmyslu ani rozkaz zabíjet civilisty. Jelikož byla oblast velmi rozlehlá, došlo ke střetům a konfrontacím.“

Jak k rozhovoru dodává server Daily Mail, na sociálních sítích se objevují jasné doklady o tzv. „cílených krvavých lázních“. Jeden z nejděsivějších záběrů bylo vystřílení mateřské školy, ve které zůstaly plyšáci posetí kulkami.

Zvrat v rozhovoru nastal v okamžiku, kdy se reportér zeptal, zda dokáže ospravedlnit zabíjení spících lidí. Pan Hamad uhnul pohledem, sundal si mikrofon připevněný k tmavému saku a prohlásil: „Chci tento rozhovor okamžitě ukončit.“ Poté mikrofon odhodil na podlahu.

Moderátor narážel na masakr v kibucu Be'eri, kde teroristé zmasakrovali civilisty ve svých postelích. Izrael z útoku následně zveřejnil záběry zavražděných a upálených dětí.

Válka Izraele s Hamásem
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

 

Video  Útok terorisů z Hamásu na Izrael: Exploze a mrtví v izraelských ulicích  - Reuters
Video se připravuje ...

lola52 ( 2. listopadu 2023 06:18 )

A to se stalo kde v Británii?Proč ho nezatkli a neobvinili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání