Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Mluvčí Hamásu ztratil nervy: Praštil mikrofonem po otázce o zabíjení spících civilistů!

Autor: lim - 
27. října 2023
18:36

Vrchní mluvčí Hamásu Ghazi Hamad předčasně ukončil rozhovor pro televizi BBC hozením mikrofonu na zem a vyjádřením, že chce rozhovor ihned ukončit. Stalo se tak po otázce moderátora, zda dokáže ospravedlnit zabíjení spících civilistů v Izraeli.

Náměstka ministra zahraničí Hamásu v Gaze Ghaziho Hamada se v rozhovoru pro BBC ptal blízkovýchodní zpravodaj Hugo Bachega. Při debatě se dotýkal velmi citlivých témat, která se týkala invaze Hamásu do Izraele, obklíčení a povraždění 260 civilistů na festivalu Supernova či masakru v kibucu Be'eri.

Hamad v rozhovoru naznačil, že při invazi Hamásu do Izraele 7. října, při níž teroristé seskočili padákem do pouště, obklíčili festival Supernova, neexistoval žádný rozkaz k zabíjení civilistů: „Mohu Vám říci, že jsme neměli v úmyslu ani rozkaz zabíjet civilisty. Jelikož byla oblast velmi rozlehlá, došlo ke střetům a konfrontacím.“

Jak k rozhovoru dodává server Daily Mail, na sociálních sítích se objevují jasné doklady o tzv. „cílených krvavých lázních“. Jeden z nejděsivějších záběrů bylo vystřílení mateřské školy, ve které zůstaly plyšáci posetí kulkami.

Zvrat v rozhovoru nastal v okamžiku, kdy se reportér zeptal, zda dokáže ospravedlnit zabíjení spících lidí. Pan Hamad uhnul pohledem, sundal si mikrofon připevněný k tmavému saku a prohlásil: „Chci tento rozhovor okamžitě ukončit.“ Poté mikrofon odhodil na podlahu.

Moderátor narážel na masakr v kibucu Be'eri, kde teroristé zmasakrovali civilisty ve svých postelích. Izrael z útoku následně zveřejnil záběry zavražděných a upálených dětí.

Válka Izraele s Hamásem
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
23:36
21. 11. 2023

Vážení čtenáři, budeme nadále sledovat vyjednávání mezi Izraelem a Palestinou, zatím přejeme dobrou noc.

23:25
21. 11. 2023

Ministr zahraničí Palestinské samosprávy (PA) uvedl, že dohoda mezi Izraelem a Hamásem by mohla přinést osvobození až 300 palestinských vězňů. „Slyšeli jsme, že 50 izraelských zadržených (může být) vyměněno za 300 Palestinců uvězněných v izraelských věznicích, všechny ženy a děti,“ řekl Rijád al-Málikí v pořadu The Context na BBC News.

23:12
21. 11. 2023

Hamás uvedl, že zadržuje asi 210 z přibližně 240 rukojmích unesených z Izraele během krvavého útoku 7. října. Další radikální skupina Palestinský Islámský džihád (PIJ), která se na útoku podílela, údajně zadržuje zbytek rukojmích. Její ozbrojené křídlo, Brigády Al-Kuds, dnes podle agentury Reuters oznámilo, že jedna z rukojmích zemřela. „Již dříve jsme vyjádřili ochotu ji z humanitárních důvodů propustit, ale nepřítel otálel, což vedlo k její smrti,“ uvedli radikálové na komunikační platformě Telegram.

 

Video  Útok terorisů z Hamásu na Izrael: Exploze a mrtví v izraelských ulicích  - Reuters
Video se připravuje ...

lola52 ( 2. listopadu 2023 06:18 )

A to se stalo kde v Británii?Proč ho nezatkli a neobvinili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání