Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Mluvčí Hamásu ztratil nervy: Praštil mikrofonem po otázce o zabíjení spících civilistů!

Autor: lim - 
27. října 2023
18:36

Vrchní mluvčí Hamásu Ghazi Hamad předčasně ukončil rozhovor pro televizi BBC hozením mikrofonu na zem a vyjádřením, že chce rozhovor ihned ukončit. Stalo se tak po otázce moderátora, zda dokáže ospravedlnit zabíjení spících civilistů v Izraeli.

Náměstka ministra zahraničí Hamásu v Gaze Ghaziho Hamada se v rozhovoru pro BBC ptal blízkovýchodní zpravodaj Hugo Bachega. Při debatě se dotýkal velmi citlivých témat, která se týkala invaze Hamásu do Izraele, obklíčení a povraždění 260 civilistů na festivalu Supernova či masakru v kibucu Be'eri.

Hamad v rozhovoru naznačil, že při invazi Hamásu do Izraele 7. října, při níž teroristé seskočili padákem do pouště, obklíčili festival Supernova, neexistoval žádný rozkaz k zabíjení civilistů: „Mohu Vám říci, že jsme neměli v úmyslu ani rozkaz zabíjet civilisty. Jelikož byla oblast velmi rozlehlá, došlo ke střetům a konfrontacím.“

Jak k rozhovoru dodává server Daily Mail, na sociálních sítích se objevují jasné doklady o tzv. „cílených krvavých lázních“. Jeden z nejděsivějších záběrů bylo vystřílení mateřské školy, ve které zůstaly plyšáci posetí kulkami.

Zvrat v rozhovoru nastal v okamžiku, kdy se reportér zeptal, zda dokáže ospravedlnit zabíjení spících lidí. Pan Hamad uhnul pohledem, sundal si mikrofon připevněný k tmavému saku a prohlásil: „Chci tento rozhovor okamžitě ukončit.“ Poté mikrofon odhodil na podlahu.

Moderátor narážel na masakr v kibucu Be'eri, kde teroristé zmasakrovali civilisty ve svých postelích. Izrael z útoku následně zveřejnil záběry zavražděných a upálených dětí.

Válka Izraele s Hamásem
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
23:30
8. 11. 2023

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

22:49
8. 11. 2023

Brazilská policie dnes oznámila, že zadržela dvě osoby podezřelé z přípravy teroristických činů a verbování pro teroristickou organizaci. Izraelská zpravodajská služba Mosad uvedla, že šlo o teroristickou buňku libanonského hnutí Hizballáh a že se na operaci podílela. Cílem měly být podle Mosadu židovské komunity v Brazílii, uvedly zahraniční tiskové agentury.

„Brazilské bezpečnostní služby spolu s Mosadem a dalšími zahraničními bezpečnostními a pořádkovými agenturami zmařily teroristický útok v Brazílii, který naplánovala teroristická organizace Hizballáh, kterou řídí a financuje íránský režim,“ uvedl Mosad. „Teroristickou buňku... používal Hizballáh s cílem zaútočit na izraelské a židovské cíle v Brazílii, dodala izraelská rozvědka.

22:31
8. 11. 2023

Počet zabitých civilistů včetně „tisíců a tisíců“ dětí v Pásmu Gazy ukazuje, že na operaci izraelské armády proti militantnímu palestinskému hnutí Hamás je evidentně „něco špatně“. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil generální tajemník OSN António Guterres.

„Hamás porušuje principy, když využívá (civilisty jako) lidské štíty. Ale když se člověk podívá na počet civilistů, kteří byli zabiti v důsledku (izraelských) vojenských operací, je zjevné, že něco je špatně,“ řekl Guterres na konferenci Reuters NEXT.

 

Video  Útok terorisů z Hamásu na Izrael: Exploze a mrtví v izraelských ulicích  - Reuters
Video se připravuje ...

lola52 ( 2. listopadu 2023 06:18 )

A to se stalo kde v Británii?Proč ho nezatkli a neobvinili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání