Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Na německé dálnici havarovala dodávka s migranty: Zemřelo sedm lidí!

Video se připravuje ...
Autor: ČTK - 
13. října 2023
08:25

Sedm osob zahynulo a několik dalších utrpělo zranění v pátek brzy ráno při vážné dopravní nehodě na dálnici v Bavorsku na jihu Německa. V jednom voze cestovalo více než dvacet osob, policie proto na sociální síti X uvedla, že má podezření na pašování lidí.

Incident se stal na dálnici A94, která spojuje Mnichov s německo-rakouskou hranicí. „Vůz se ve velmi vysoké rychlosti vyhnul kontrole,“ uvedla policie a dodala, že se zřejmě jednalo o auto s pašeráky.

List Tagesspiegel nevyloučil, že mezi oběťmi mohou být i děti, což ale policie zatím neupřesnila. Úsek dálnice, na kterém se nehoda stala, zůstává uzavřen.

Německo v posledních týdnech vystupňovalo boj proti převaděčům a nelegální migraci, ministryně vnitra Nancy Faeserová mimo jiné nařídila zintenzivnit namátkové kontroly a skrytá pátrání na pomezí s Českem a Polskem. Faeserová a představitelé policie opakovaně hovořili o tom, že je jen otázkou času, než se při pašování lidí stane tragédie. Policie poukazovala na to, že migranti cestují v nelidských podmínkách v přeplněných dodávkách bez dostatku vody a čerstvého vzduchu. Aby si přístup k vzduchu zajistili, odstraňují v některých případech gumová těsnění dveří.

Video  Při tragické srážce autobusu u Brna zemřel řidič, 50 cestujících se zranilo.  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Články odjinud