Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Opičák na útěku chlastal pivo: Po alkoholu byl agresivní a napadal lidi!

Policisté konečně ukončili pátrání po zbloudilé opici, která v Indianapolis uprchla svému majiteli, vypila ukradené pivo, vnikla do cizího domu a pravděpodobně způsobila několik zranění.
Policisté konečně ukončili pátrání po zbloudilé opici, která v Indianapolis uprchla svému majiteli, vypila ukradené pivo, vnikla do cizího domu a pravděpodobně způsobila několik zranění.  (Autor: X/IMPD, Facebook/IMPD)
Autor: lim - 
6. října 2023
15:08

Policisté ukončili pátrání po zbloudilé opici, která v Indianapolis uprchla svému majiteli, vypila ukradené pivo, vnikla do cizího domu a způsobila několik zranění. Honička agresivního primáta s policií nakonec skončila v koupelně!

Kuriózní případ řešili policisté v americkém městě Indianapolis. Ve středu obdrželi hlášení o agresivním opičákovi Momo, který utekl svému majiteli a ohrožoval místní obyvatele. „Zrovna jsem jela domů z práce, když jsem něco spatřila u příjezdové cesty. Trvalo mi pár vteřin, než mi došlo, že to je opice. Tak jsem raději zavřela dveře a ona mi skočil na kapotu auta,“ uvedla Karri Harbertová. Další soused si také všiml, že Momo pije pivo, které vytáhl z popelnice.

Podle serveru deníku New York Post policie ve stejný den obdržela i několik hlášení o pokousání „agresivním zvířetem“, ale zatím není potvrzené, jestli se jednalo o Moma. Strážníkům trvalo celých 24 hodin, než se povedlo primáta chytit. Není divu, opice Patas je totiž nejrychlejší primát na světě, který se podle některých zdrojů dokáže pohybovat rychlostí až 54 kilometrů v hodině.

„Už bylo dost těch opičáren,“ uvedlo policejní oddělení v příspěvku na sociální síti X, dříve twitteru, když se Moma podařilo chytit. Opičák se vloupal do domu ve výstavbě, kde se ho nakonec podařilo zahnat do kouta v koupelně. V tuto chvíli je opice pod dohledem Indianapoliské služby péče o zvířata.

V Indianapolis není k vlastnictví takového zvířete potřeba povolení. Okresní státní zastupitelství se teď bude zabývat tím, zda bude Momo vrácen svému majiteli, který podle dostupných informací obdržel předvolání. 

Moly28 ( 7. října 2023 12:38 )

Už bylo dost opičáren opice s opicí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání