Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pracovník úřadu chtěl puškou uspat opici, namísto toho zasáhl ženu! Upadla do bezvědomí

Makakové mohou být velice agresivní (ilustrační foto)
Makakové mohou být velice agresivní (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
31. srpna 2022
10:52

Velkým omylem skončil odchyt potulující se opice ve městě Fudži nedaleko Tokia. Zatoulaného primáta chtěl pomocí uspávací zbraně lapit pracovník tamního úřadu. Netrefil se ale a namísto opice zasáhl ženu, která o pohybu zvířete v prostorách nádraží v minulosti informovala. Japonka byla v bezvědomí převezena do nemocnice. 

 

Japonka nejprve informovala úřady ve městě Fudži západně od metropole Tokia, že se v okolí nádraží Fudžikawa potuluje opice. Z pověření radnice se pak na místo odebral pracovník, který měl v úmyslu zvíře odchytit pomocí uspávací pušky. Když si však připravoval zbraň, omylem se dotkl spouště - a zasáhl ženu šipkou do ruky, uvedla televizní stanice Nippon TV.

Anestetikum mělo stačit jen na to, aby uspalo asi 15 kilogramů vážící opici, ženu ale přivedlo k mdlobám. Po krátké hospitalizaci se nicméně zotavila. Město nyní zjišťuje, jak podobným incidentům napříště předejít.

V Japonsku, které z velké části tvoří hory a lesy, dochází čas od času ke střetům lidí s divokými zvířaty, jako jsou medvědi nebo divočáci. Setkání s účasti opic jsou ale spíše vzácností.

Město Jamaguči na jihozápadě ostrovní země ale v červenci a srpnu sužovala tlupa agresivních makaků, která napadla v součtu více než 50 lidí - většinou menší děti a starší lidi. Jednu z opic se koncem minulého měsíce podařilo odchytit, následně byla usmrcena.

Video  Jaké ovoce mají rády opičky?  - Profimedia
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání