Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Policie v Japonsku pátrá po divoké opici: Za dva dny napadla deset lidí, včetně kojence!

Opice (ilustrační foto)
Opice (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
19. července 2022
15:55

Japonská policie pátrá po divoké opici, která za dva dny napadla nejméně deset lidí. Útoky začaly 8. července v okrese Ogori v prefektuře Jamaguči na jihozápadě země. Při nejvážnějším incidentu primát při vloupání do rodinného domu vážně poškrábal kojence, informoval list The Guardian.

Místní policie vyhlásila v oblasti pohotovost. Na zvíře nastražila pasti a varovala lidi, aby nenechávali otevřená okna. Starosta rozeslal i letáky, aby si místní obyvatelé dávali pozor.

"Zrovna jsem vysávala, a když jsem uslyšela plakat dítě, otočila jsem se a zahlédla, jak dceru, která si hrála na podlaze, chytila za nohy opice. Vypadalo to, že se ji snaží odtáhnout ven," řekla místním médiím matka dítěte.

Opice minulý víkend otevřela síťové dveře bytu v prvním patře a poškrábala na noze čtyřletou dívku, která utrpěla lehká zranění. Po incidentu opice napadla další lidi v okolí, uvedla tisková agentura Kjódó. Opice měřila 40 až 50 centimetrů. Vnikla také do třídy místní mateřské školy a poškrábala další čtyřletou dívku.

Veřejnoprávní televize NHK uvedla, že od května bylo v oblasti spatřeno asi 40 opic. Nejsou to však jediná divoká zvířata, kvůli kterým obyvatelé Japonska musejí být ostražití. V posledních letech země zaznamenala i několik útoků medvědů a v menším počtu i divokých prasat.

Video  Doživotní trest pro tyranku: Žena spáchla opičku do záchoda, nutila ji šňupat kokain  - Spolek na ochranu zvířat
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání