Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Autistka Alicia ve 14 letech utekla z domova: Po čtyřech letech pátrání sama přišla na policii! Máma nikdy neztratila naději

Autor: ČTK - 
27. července 2023
15:57

Dívka pohřešovaná v americké Arizoně se tento týden po čtyřech letech ukázala na policejní stanici v malém městě v Montaně nedaleko kanadských hranic, 1200 kilometrů od svého domova. Alicii Navarrové je nyní 18 let. Na tiskové konferenci to dnes oznámil policejní mluvčí Jose Santiago v arizonském Glendale. Dívka je podle policie zdravá, šťastná a žádá o soukromí, aby mohla budovat vlastní život, píše web stanice NBC News.

Alicia z domova zmizela 15. září 2019, za sebou nechala pouze vzkaz se slovy: „Utekla jsem. Vrátím se, slibuju. Je mi to líto.“ Matka pohřešované Jessica Nunezová tehdy řekla stanici CBS News, že se domnívá, že dívku vylákal kdosi přes internet s příslibem „dobrodružství, párty nebo možná lásky“. Matka také dodala, že její dceři byla diagnostikována lehká forma autismu.

„Všechny náznaky zatím ukazují, že z domova (ve 14 letech) odešla dobrovolně. Okolnosti tohoto rozhodnutí jsou samozřejmě nyní předmětem vyšetřování,“ uvedl dnes policista Scott Waite. Jak se dívka dostala do 1200 kilometrů vzdálené Montany a co v průběhu čtyř let dělala, v tuto chvíli není jasné.

Video  Slova zdrcené matky Alicie  - Facebook
Video se připravuje ...

„Objevila se na policejní stanici, identifikovala se jako Alicia Navarrová a požádala, aby byla vymazána ze seznamu pohřešovaných nezletilých. Není v žádných problémech ani jí nehrozí žádné obvinění,“ popsal policejní mluvčí Santiago.

Policie na tiskové konferenci požádala média o trpělivost, jelikož je v případu stále mnoho neznámých. „Máme pro vás vzkaz i od Alicie osobně. Žádá o soukromí. Bylo to pro ni traumatizující, jak si asi dokážete představit, ale snaží se v životě udělat další krok,“ řekl závěrem novinářům Santiago.

„Můžeme si jen představit, čím si prochází, mentálně, emocionálně, stejně jako její rodina. A i když bychom rádi řekli, že toto je konec, toto je pravděpodobně jen začátek toho, kam toto vyšetřování povede,“ dodal poručík Scott Waite pro The New York Post.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání