Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie zachránila klokánka ze spárů tyrana: Vačnatci se daří lépe

Autor: fik - 
25. srpna 2023
20:50

Policie v sobotu dostala hlášení o muži, který se promenáduje ulicemi New Yorku s klokánkem. Případ vyrazili prošetřit, mladík dostal pokutu a vačnatec byl převezen na záchrannou stanici. Ředitelka útulku říká, že je zvíře ve svém dočasném domově spokojené a vypadá šťastně. 

Na promenádě na Coney Islandu newyorská policie v sobotu odchytila dvaadvacetiletého muže, který si v tašce nesl klokánka a dovoloval turistům se s ním fotit. Na začátku srpna byl se svým mazlíčkem spatřen ve Washington Square Parku - tehdy si jich všiml jeden ze členů skupiny na ochranu zvířat a zalarmoval policii.

Mladík dostal pokutu za držení divokého zvířete a má údajně 10 dní na to, aby prokázal, že má k chovu patřičné povolení a že zvíře nebylo ubytováno ve městě. Podle městského zdravotního zákoníku je vlastnictví klokánka a dalších divokých zvířat ve městě nezákonné, pokud nejsou umístěna v zoologických zahradách, akváriích, nebo veterinárních kancelářích.

Klokan nyní žije v přírodní rezervaci záchranné stanice Save The Animals Rescue Foundation (STAR). „Je šťastný, zdravý a má milou povahu. První noc byla trochu tedy nervózní,“ sdělila Lauri Ketchamová, jedna z ředitelek STAR pro New York Post

Útulek se snaží omezit publicitu svých zvířátek, aby lidem nevysílali špatné signály. „Těmto zvířatům reklamu obvykle neděláme, protože lidé je potom chtějí a nechápou, že je to špatné,“ líčí Lauria. Dodal, že tohle je zároveň jejich první klokánek a pravděpodobně měl i jméno, ale Ketchamová jej zapomněla. Jinak se na stanici v hojném počtu prý objevují vlci, emu, lamy, prasata, kozy, spousta hadů, aligátorů a dalších zvířátek.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi