Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zničené dveře, umyvadla i pisoáry: Vandal brutálně zdemoloval záchody v pelhřimovské nemocnici!

Autor: pma, inf - 
6. září 2023
13:02

K nepochopitelnému incidentu došlo první zářijovou noc v pelhřimovské nemocnici. Jeden z pacientů si tam v návalu vzteku vzal do parády pánské toalety. Neváhal rozbít umyvadla, pisoáry, ale i zrcadla nebo záchodové mísy. Vandalským činem se zabývá i policie. 

Na páteční noční směnu asi jen tak nezapomenou pracovníci z chirurgické ambulance v pelhřimovské nemocnici. Agresivní pacient se tam totiž vydal na pánské toalety a rozmlátil, na co přišel. Povedlo se mu poškodit několik umyvadel, pisoárů nebo záchodových mís. Dokázal ale vyrvat i dveře z pantů nebo rozbít velké zrcadlo.

Pelhřimovská nemocnice o incidentu informovala veřejnost na sociálních sítích a lidé se ihned začali k události vyjadřovat. „Tak to je mazec. Zajímal by mě důvod, proč to udělal,“ kroutila hlavou nad chováním vandala Veronika. „Díky bohu, že se v takovém amoku nesetkal s člověkem,“ dodala zase Lenka. 

Lidé také hojně diskutovali nad tím, co se poté stalo s agresivním vandalem. „Odvezl ho Chocholoušek? Takový člověk patří do blázince nebo spíše do basy,“ vyjádřil se Karel. „Muž byl převezen do Psychiatrické nemocnice Jihlava,“ zareagovala na spekulace pelhřimovská nemocnice. 

Případ řeší policie

Vzhledem k napáchaným škodám je obrovským štěstím, že se nikomu nic nestalo. „Jde o nepříjemnou situaci, která nám připomíná, jak důležité je mít v nemocnici vytvořeny mechanismy pro řešení podobných incidentů a zajišťovat bezpečnost všech pacientů a personálu," vyjádřil se k případu ředitel Nemocnice Pelhřimov Jan Mlčák. 

Celou záležitost má už podle jeho slov v rukou i policie. 

zuzakirsch ( 6. září 2023 13:36 )

Krásně se to bude hodit do tamního Muzea kuriozit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání