Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Očima šílence: Agresor pobíhal s mačetou po Frýdlantu nad Ostravicí! Po zásahu policie zemřel

Autor: VaB - 
25. srpna 2023
18:37

Na sociálních sítích kolují videa, které zachycují středeční chování šílence ve Frýdlantu nad Ostravicí. Muž se po městě pohyboval s mačetou v ruce. Nejprve vběhl na čerpací stanici, poté potkal policisty. Své chování si po celou dobu natáčel. Poté, co byl policisty zadržen, zkolaboval a později i zemřel.

Vše začalo ve středu kolem čtvrté hodiny odpoledne. Muž (†46), který se na síti X (dříve Twitter) prezentoval pod přezdívkou Georgino, začal živě vysílat z Frýdlantu nad Ostravicí. Po městě chodil s mačetou v ruce, v druhé držel telefon a hlasitě nadával. O co mu šlo, není jasné, v jiném videu ale vykřikoval, že „tohle poznáte osobně“, a ukazoval právě na mačetu. Střídavě mluvil anglicky, česky a polsky.

V dalším videu už došel k čerpací stanici, opět s mačetou v ruce. Tam si řekl o cigaretu a odešel. Chvíli nato ho už začala nahánět policie, před kterou zřejmě začal i utíkat. „Odhoď tu mačetu!,“ volal na něj jeden policista, zatímco si vše muž živě vysílal na sociální síti. V dalším, už třetím videu, je pak vidět, jak na něj už míří svými služebními zbraněmi.

„Zasahovali jsme proti agresivnímu nebezpečnému pachateli ozbrojenému mačetou a došlo k útoku mačetou na policistu. Na místě byly hlídky obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí a oddělení hlídkové služby Frýdek-Místek. Celkem to byli čtyři policisté,“ řekla mluvčí policie Pavla Jiroušková. Agresor po policistech dokonce mačetu i hodil.

Když se policistům odmítal vzdát, použili proti němu pepřový sprej. Ten zřejmě zafungoval a po chvíli muž spadl k zemi. Během zákroku se ale u muže objevily zdravotní potíže a upadl do bezvědomí. „V době našeho příjezdu pacientovi poskytovali první pomoc policisté. Podle našich informací zástava srdce nastala během policejního zákroku. Během transportu muže do nemocnice lékař konstatoval smrt,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Humpl doplnil, že příčinu úmrtí objasní nařízená soudní pitva. Případ si nakonec převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Video  Agresivní šílenec s mačetou v ruce pobíhal po Frýdlantu nad Ostravicí. Později zemřel.  - X (Twitter)
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání