Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie při koupání v Liběšicích: V nádrži zemřeli bráškové (†7 a †9)!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
24. srpna 2023
19:55

Liběšicemi na Lounsku v úterý otřásla obrovská tragédie. V bývalé hasičské nádrži Klůček se utopily dvě malé děti. Podle informací Blesku jde o dva brášky ve věku sedm a devět let. Případem se zabývají policisté, koupaliště je do odvolání uzavřené.

Na koupaliště Klůček u Liběšic spěchal v úterý odpoledne vrtulník včetně pozemních záchranářů, hasiči a policisté. Během koupání v bývalé hasičské nádrži, která teď slouží v parných dnech pro lidi jako koupaliště, se začaly topit dvě děti!

Podle informací Blesku mělo jít o dva brášky ve věku sedmi a devíti let. Bohužel, záchranáři jim už nedokázali pomoci. „Kriminalisté zahájili úkoly trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vzhledem k počátečnímu stadiu prověřování a věku obětí nebudeme poskytovat bližší informace,“ sdělila mluvčí policistů Ilona Gazdošová.

Koupání v nádrži je na vlastní nebezpečí, na místě se nenachází ani plavčík. S dětmi měla být u vody i dospělá žena, nešlo ale o matku. „Měla je hlídat teta, prý stála u stánku,“ napsala na sociální sítí Gabriela J., která je podle všeho příbuznou zemřelých chlapců.

Ti mají navíc pocházet přímo z Liběšic nedaleko Žatce. Obcí měl ve středu zaznít umíráček neboli kostelní zvon, který slouží k vyzvánění při nebo po úmrtí.

Nádrž je nadále uzavřená, rozhodli se tak po tragédii provozovatelé. „Je to strašná katastrofa, která nás zasáhla víc, než si myslíte. Kdo tam nebyl, tak nepochopí,“ napsali s tím, že je nádrž včetně občerstvení zavřená až do odvolání.

Video  V pražském Hloubětíně utonul 17letý mladík. I přes snahu záchranářů a potápěčů se ho nepodařilo zachránit.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

MarekBadatel ( 27. srpna 2023 01:27 )

Ty bílé rakve na velikost dítěte. A celkově ten pohřeb dítěte. To je asi
nejsrdceryvnější. Ať jejich dušičky odpočívají v pokoji.

Celebrity-chachacha ( 25. srpna 2023 18:28 )

Tetička stála u stánku a pila limču.

picoda ( 24. srpna 2023 22:18 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání