Incident se odehrál ve Frýdlantu nad Ostravicí po 16:00. „Zasahovali jsme proti agresivnímu nebezpečnému pachateli ozbrojenému mačetou a došlo k útoku mačetou na policistu. Na místě byly hlídky obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí a oddělení hlídkové služby Frýdek-Místek. Celkem to byli čtyři policisté,“ řekla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Dodala, že policisté použili opakované výzvy, slzný plyn, hmaty, chvaty, hrozbu namířenou střelnou zbraní a jednou také elektrický paralyzér. „Střelnou zbraň policisté nepoužili,“ doplnila Jiroušková.

Během zákroku se ale u muže objevily zdravotní problémy a upadl do bezvědomí. „V době našeho příjezdu pacientovi poskytovali první pomoc policisté. Podle našich informaci zástava srdce nastala během policejního zákroku. Během transportu muže do nemocnice lékař konstatoval smrt,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Doplnil, že příčinu úmrtí objasní nařízená soudní pitva.

Podle Jirouškové více informací policie v tuto chvíli poskytovat nemůže. „Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ uvedla.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá svědky brutálního napadení v Teplicích. Policie ČR