Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Špatná adresa a žena v bezvědomí: Záchranáři mají za sebou náročný výjezd

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
24. srpna 2023
12:37

Zmatečné volání, kolaps paní a špatná adresa. Středočeští záchranáři mají za sebou další náročný případ resuscitace ženy v bezvědomí. Vrtulník ji pak letecky transportoval do nemocnice s ne moc pozitivní prognózou. Žena v nemocnici ležela pět dní v umělém spánku. Rodina si vzpomněla i na záchranáře, kterým v dopise poděkovala.

Kolaps, volání z třetí ruky,“ zněla zpráva pro záchranáře ze Středočeského kraje, kteří vyjížděli k případu, o kterém neměli moc informací. Na původně uváděnou adresu dorazili za skoro až rekordní dvě minuty, jenže nikdo nikde.

Blesk kalkulačka – přemýšlíte o životním pojištění?

„Jenže se ukázalo, že volající byla natolik rozrušená, že operátorce na operačním středisku řekla omylem špatnou adresu,“ popisují záchranáři. Brzy se ale dopátrali správného domu a i přes všechny komplikace se k ženě, která byla v bezvědomí, rychle dostali.

„Když jsme k ženě přišli, byla v bezvědomí. Ihned jsme zahájili resuscitaci, podali nezbytné léky a požádali o spolupráci LZS Praha, která nakonec pacientku transportovala do FN Motol,“ dodává tým složený z lékaře Petra, záchranářky Sáry, dvou řidičů Radka s Jirkou a stážisty Pavla.

Po předání letecké posádce byla ženy prognóza nejistá. Nakonec všechny překvapilo, kdy se ozvala rodina zachráněné ženy. „Při čtení těchto řádků došlo i na slzy radosti. Opravdu moc nás potěšilo, že i přes všechny okolnosti vše dopadlo dobře a naše práce má smysl,“ shodují se.

Rodina se dozvěděla, že o ženin život bojovali opravdu dlouho a s vypětím všech sil až do nemocnice v Motole. „Zde byla pět dní v umělém spánku s nejistou prognózou. Šestý den se probudila a dnes je schopna mluvit, pohybovat se a myslet. Koncem týdne bude dokonce propuštěna do domácí péče. Moc si Vás a Vaší práce vážíme a alespoň touto cestou bychom Vám chtěli z celého srdce za celou naši rodinu poděkovat,“ vzkázala rodina.

Video  Záchrana života ve Zbraslavi  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání