Policie potvrdila na twitteru, že k potyčce došlo kolem 20. hodiny. „Jeden muž nožem napadl a zranil dvě osoby. Ty musely být s bodnořeznými poraněními převezeny do nemocnice. Jeden napadený později v nemocnici zemřel,“ potvrdila policie.

Policie hledá svědky

Útočníka policisté zadrželi na místě zločinu a umístili do cely. Je podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy. „Jestliže jste byli svědky napadení, popřípadě víte, co mu předcházelo, okamžitě volejte tísňovou linku 158,“ požádal v neděli veřejnost o pomoc policejní mluvčí Petr Vala.

Podle informací Blesk.cz  útoku předcházela hádka v tramvaji. Cizinci se údajně nelíbila hudba, kterou skupinka mladých cestujících pouštěla. Po vystoupení ze soupravy konflikt vygradoval do krvavého střetu.

„Na místě jsme resuscitovali mladého muže s bodnořeznými poraněními stejně jako druhého mladíka, u kterého bylo podezření na těžké zranění. Oba muže převezly naše posádky na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Bohunicích a u svaté Anny,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Incident vyvolal bouřlivé reakce na sociálních sítích. Na místo totiž mířili návštěvníci noční ohňostrůjné show. „Nedokážu si představit, že se jde mě dítě někam pobavit a stane se něco tak strašného. A bohužel bude to jen horší. Hlubokou soustrast rodině,“ zněla jedna ze stovek reakcí na smutnou událost.   

VIDEO: Mladík v Brně bodl nepochopitelně ženu na lávce do zad

Video
Video se připravuje ...

Vražedný útok na lávce v Brně Policie ČR Brno