Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Muž zastřelil holčičku (†9) před zraky jejího otce. Dítě prý střelce rušilo při práci!

Autor: pma, inf - 
14. srpna 2023
05:00

V chicagské čtvrti Portage Park došlo před pár dny k ohromné tragédii. Třiačtyřicetiletý počítačový programátor Michael Goodman vyběhl ze svého bytu se zbraní v ruce na ulici. Tam chladnokrevně zastřelil teprve devítiletou Serabi Medinu, která akorát jela po ulici na koloběžce. Vše se navíc odehrálo před zraky otce dívky.

Podle americké televize CBS News se tragédie odehrála v sobotu v podvečer. Devítiletá Serabi Medina jezdila na koloběžce před domem své rodiny, zatímco si příbuzní povídali s přáteli sedícími v autě. Otec dal Serabi peníze, za které si měla u nedalekého stánku koupit zmrzlinu. S tou se po chvíli vrátila a rodič jí řekl, ať si jde už koloběžku uklidit do domu.

V ten moment se z protějšího domu vyřítil rozzuřený počítačový programátor Michael Goodman (43) se zbraní v ruce. Toho si okamžitě všiml Serabin otec a začal na muže křičet, ať to nedělá, Goodman ho ale ignoroval a střelil holčičku do hlavy. Podle svědků měl muž na dívenku křičet, že ho ruší od práce.

Otec školačky na střelce zaútočil a začali se prát. Goodmanova nabitá zbraň ale znovu vystřelila a zasáhla ho v těsné blízkosti oka. I když byla malá Serabi převezena hned do nemocnice, lékaři jí už nedokázali pomoci.

Dívenka se s otcem do čtvrti přistěhovala teprve před rokem. „Serabi byla krásná, mladá, energická holčička. Byla přátelská. Vždy se usmívala,“ sdělila Angie Gonzalez Rodriguezová, jedna z příbuzných, která v ulici taktéž bydlela. V září měla nastoupit do čtvrté třídy, do které se velmi těšila. 

Smrt devítileté dcerky ale není jedinou tragédií, která se muži v životě stala. „Asi před čtyřmi lety ztratil manželku, stejně jako teď přišel o dceru. Jeho ženu také zastřelili na ulici,“ uvedla sousedka Ruth Cruzová.

Střelec byl obviněn z vraždy prvního stupně. Na konci srpna by měl soud rozhodnout o jeho trestu.

Milly Melon ( 23. srpna 2023 10:39 )

To je tak když se naprosto odlišné nejen narodnosti, ale i mentality lidí sestĕhují do jedné ulice...Nepadnou si, nikdy.Celá amerika je jeden a ten samý podobný případ.Ackoliv to tam tak funguje století,tak Multikultura nefunguje a nedá se po pravu ani vynutit respect jedněch k druhým. Mělo by asi nastat pro Evropu poučení....ale opak je pravdou...lifrují tam nekompaktni a neprizpusobitelne pod tlakem a jediné na co čekají vlády, bude asi zázrak že se tomu americkému formatu nějak miraculously vyhnou...

Marek Staněk ( 18. srpna 2023 18:07 )

Hrubej beton úplně stačí.

bizon_pepa ( 18. srpna 2023 14:14 )

Byl to sarkasmus. Nicméně pro rozvoj diskuze. V US chodníků se zamkovou dlažbou moc nemají.

Marek Staněk ( 18. srpna 2023 12:26 )

To s tím nesouvisí. Tvrdý kolečka na zámkovce dělají strašnej kravál. Příhoď magora a tragédie je jen otázkou času. Spíš by mě zajímalo,jak takový hovado speciálně v Chicagu dostalo papíry na bouchačku.

Marek Staněk ( 18. srpna 2023 12:24 )

Dobrý sluchátka a muzika by to řešily. USA jsou hodně nemocná a navíc v podstatě rozvojová země.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání