Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: Američané tají UFO a mimozemšťany, tvrdil agent v Kongresu. Nesmysl, říká astrobiolog Petrásek

Video se připravuje ...
Autor: pdc, bp, jim - 
9. srpna 2023
05:00

Diskuze nejen na sociálních sítích rozvířila vyjádření amerického agenta americké vládní skupiny pro zkoumání jevů UFO Davida Grusche. Podle něj má USA již od 30. let 20. století těla mimozemšťanů a jejich technologii. O těchto zjištěních veřejně a pod přísahou informoval 26. července politiky v Kongresu. O jeho svědectví ale pochybuje český astrobiolog Tomáš Petrásek. Proč? 

Po internetu se šířil vtip, že lidé se vášnivě zajímají o filmové novinky Barbie či Oppenheimera, ale vůbec nezaznamenali zlomové svědectví, že mimozemský život existuje. Tuto informaci přinesl David Grusch, který se jako letec zúčastnil války v Afghánistánu a v letech 2019 až 2021 byl členem Pracovní skupiny pro neidentifikované letecké jevy. To dle mnohých lidí přidává Gruschovi na kredibilitě.

Video  Blesk Podcast: Američané tají UFO a mimozemšťany, tvrdil agent v Kongresu  - pdc, bp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Whistleblower Grusch se měl od 40 lidí dozvědět, že američtí vědci pitvají těla posádky mimozemských vesmírných lodí. Ty měli mít v držení již od 30. let 20. století, kdy je dostali z Itálie od Benita Mussoliniho. Kdokoliv by chtěl pak veřejně promluvit o tom, že Američané vlastní mimozemské pozůstatky a technologii, je dle agenta umlčen. Grusch však žádné osobní setkání s ostatky mimozemšťanů nezažil a informace získal jen zprostředkovaně.

Jeden agent povídal...

To je podle českého vědce Tomáše Petráska asi největší úskalí jeho výpovědi: „Na tom slyšení zazněla tvrzení, která byla z druhé ruky. On tam netvrdil, že viděl mimozemšťany, že viděl létající talíře nebo nějaké kosmické lodě, on tam citoval tvrzení jiných lidí, což i když činil pod přísahou, tak samozřejmě ti lidé, kteří mu to tvrdili, pod přísahou nebyli, takže je to tvrzení z druhé nebo několikáté ruky,“ vyvracel slova Grusche. Pokud by se vlády skutečně snažily informace tak dlouho tajit, určitě by podobných svědectví bylo dle Petráska více.

Pracovník Fyziologického ústavu AV ČR se také usmívá nad obrovským množstvím údajných havárií UFO. „Aerolinky, které by padaly tak často jako létající talíře, pokud věříme různým ufologickým zdrojům, tak by s nimi už dávno nikdo nelítal,“ myslí si vědec s tím, že pochybuje, že by na Zemi mimozemšťané posílali posádky s piloty, spíš by využívali sondy. 

Tři scénáře kontaktu

Pokud by se mimozemšťané s vysoce rozvinutou technologií dostali k Zemi, tak by dle Tomáše Petráska hrozili tři scénáře. Ten nejhorší asi je, že by na Zemi zaútočili a v tom případě by pozemšťané neměli nejmenší šanci. Pak by nám mohli chtít předat nějaké poselství. „Nic by jim nebránilo, aby se nabourali do všech obrazovek na celém světě a řekli nám své poselství takovým způsobem, že by tomu nemohl nikdo utéct,“ sdílí svou teorii vědec a dodává poslední možný scénář: „Kdyby chtěli, abychom o nich opravdu nevěděli, tak bychom o nich fakt nevěděli. Nebyli by tu žádné trosky, nebyli by tu žádná světla na obloze. Sledovali by nás a stejně jako lidé někdy v pozdním středověku by si nevšimli, kdyby je někdo fotil ze satelitu, tak zrovna i oni by měli určitě nějakou takovouhle technologii.“

Vědec však nevylučuje možnost, že mimozemšťané by mohli být z veselého těsta a sem tam nám něco hodí, jako „když my něco hodíme do mraveniště a teď se někde popadají smíchy, jak my tady o tom spekulujeme. A co všechno jsme ochotní si vymyslet. Nevíme o nich nic, třeba mají smysl pro humor, proto všechno beru s hodně velikou rezervou,“ říká s nadhledem Petrásek.

Jak vzniká život, proč je nepochopitelné, že člověk před 2 miliony let začal více využívat mozek a jak by mohly vypadat mimozemské organismy, prozradil v Blesk Podcast astrobiolog Tomáš Petrásek:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi